Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkan Güreş Şampiyonası İznik'te yapılacak

Türkiye başta 9 ülkenin katılacağı 3. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası, 27-29 Ekim tarihlerinde Bursa’nın İznik ilçesinde yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balkan Güreş Şampiyonası İznik'te yapılacak

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin ve ile birlikte Belediye Meclis Salonu’nda basın açıklaması yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Osman Sargın, “İznik her dönemde bir unvan aldı. İznik denilince medeniyetlerin başkenti akla geliyor. 5 medeniyet yaşamış, her medeniyette bir unvan almış. Bithinya dönemi altın kent, Roma-Bizans'da sanat şehri, Selçukluların ilk Türk başkenti ve Osmanlı'nın da alimler şehri olmuş. Onun için misyonuna uygun hareketlerin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bugün bir unvan daha ekleyelim istedik. İznik sporda da emin adımlarla ilerliyor. Bunlar triatlon ve ultra maratonlardı. Ardından kano yarışları ve bugün de Balkan Güreş Şampiyonasını unvanımıza kattık" dedi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da, "Balkanlar'da Yugoslavya dağılmadan Balkan güreşi güçlüydü. Bilhassa Bulgarlar güreşte çok güçlüydü. Son zamanlarda ise Balkan güreşi çöküntü içerisinde. Avrupa Güreş Birliği başkanımız Bulgaristanlı. 2015 yılında Güreş Federasyonu başkanı seçildiğimde, kendisine Balkan Şampiyonası'nın yeniden başlaması gerektiğini söyleyerek bir teklifte bulundum. Çöküntü de olan Balkan Güreşi'nin şampiyona ve turnuvalar yaparak ayağa kaldırmamız gerektiğini vurguladım. Kendisi de daha sonra Avrupa Güreş Birliği olarak beni bu işte görevlendirdiler. Bu sayede Balkan ülkeleri ile olan dostluğumuzu pekiştireceğiz. Balkan güreşi, minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde yapılıyor. Geçen yıl Bursa'da yıldızlar şampiyonasını düzenlemiştik. Bu sene de İznik'te gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
9 ülkenin katılacağı 3. Balkan Gençler Güreş Şampiyonası 27-29 Ekim tarihlerinde ilçesinde yapılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.