Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir’de Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Balıkesir Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda 363. Dönem Yedek Subay, Sözleşmeli Er ve Kısa Dönem Er’ler düzenlenen törende yemin etti.Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda temel eğitimlerini...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’de Kısa Dönem Erler Yemin Etti
Balıkesir Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda 363. Dönem Yedek Subay, Sözleşmeli Er ve Kısa Dönem Er’ler düzenlenen törende yemin etti.
Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda temel eğitimlerini tamamlayan 41 yedek subay ve 836 kısa dönem er ve sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. General Kemal Balıkesir Kışlası’nda yapılan yemin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kınalı Ali gösterisinin ardından temel eğitimlerini tamamlayan 877 er hep bir ağızdan yemin ettiler. Birliğe ilk teslim olan er Hüseyin Kanık tarafından yaş kütüğüne plaket çaktı, Temel eğitimler boyunca çeşitli branşlarda başarı olan erler ile babalarıyla aynı yerde eğitim gören erlere çeşitli hediyeler verildi. Birliğe katılan erler adına bir konuşma yapan Yedek Subay Feyzullah Atagün, atalarının mirası korumak için burada olduklarını belirterek “Kutsal askerlik görevini yerine getirmek için 1 ay önce birliğe katıldık. Vatanımız için kanını seve seve feda eden ecdadımızın kutsal emanetini almak için bugün buradayız. Bu gurur ve şeref bizlerin olduğu kadar ailelerimize de aittir. Artık övünebilirsiniz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip kendimizi büyük Türk Ulusu’na adarız" dedi.
TÜMGENERAL AKYÜREK: “ÇAKI GİBİ BİRER ASKER OLDULAR”
Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek yemin eden askerlerin çakı gibi birer asker olduklarına dikkat çekerek "Yemin törenlerinin bizler için ayrı bir anlamı var. Bu delikanlılar yaklaşık 1 ay önce gelip teslim oldular. Ben onlar teslim olurken yanlarına gittim, aileleriyle sohbet ettim ve ağlayan aileler vardı. ‘Ağlamayın. Her bir Türk erkeğinin bunu görmesi lazım’ demiştim. Yemin töreninde de gördünüz bu bakışın ne olduğunu. Hepsi çakı gibi asker oldular. Ben arkadaşlarıma şunu emrettim. Bizlere katıldığı gün ile ayrıldığı gün arasında onlara bir şeyler katabilirsek bizim için bir anlamı var. Eğitimi, atışı yaptırmak bizim görevimiz. Ama onların hayatlarına bir değer katacak bir şeyler yapabilirsek ne mutlu demiştim. Ve arkadaşlarım bu yönde çaba gösterdiler. Bu güzelliklerin hepsi TSK’ya aittir. Ben inanıyorum ki burada kaldıkları süreyi unutamayacaklar. Bunu yaşadıkça daha iyi görecekler” şeklinde konuştu.
ŞEHİT’İN PAYLAŞIMI DUYGULANDIRDI
Tümgeneral Akyürek’in konuşması sırasında duygusal anlar yaşandı. 2 Mayıs’ta Hakkari’de şehit olan Ayhan Erdoğan’ın sosyal medya hesabından annesiyle ilgili yaptığı paylaşımı aktaran Akyürek, sözlerin bir bölümünde konuşmakta zorlanırken Şehit Erdoğan’ın paylaşımını şöyle aktardı “ Bak ben asker oldum anne. Hani akşam yemeğini beğenmeyen oğlun bugün ne bulursa yer oldu. Sabah yatağından olduğu gibi çıkan oğlun bugün yatağını 5 dakikada jilet gibi yapar oldu. Gömleğinin üstündeki en ufak çizgiye bile kızan oğlun bugün ter kokan kamuflajı 3 dakikada giyer oldu. Hanı bana ayakkabı almıştın da mırın kırın eden oğlun bugün 5 kilo botun içinde ayakları şişer oldu. Evden giderken gitme dediğin oğlun bugün evde 1 dakika olabilmek için neler vermez oldu. Hani birşey yap deyince puuff anne diye cevap veren oğlun. Sesinin bir damlasına susar oldu. Hanı hasta olduğunda basında sabahladığın oğlun bugün yara bere içinde yatar oldu. Sabah yatağında hadi oğlum kalk öğlen oldu dediğin oğlun bugün güneş daha doğmadan kalkar oldu. Dedim ya anne bak ben asker oldum” dedi.
Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek’ün konuşmasının ardından yemin eden askerler tören yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından yemin eden askerler aileleriyle birlikte vakit geçirdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.