Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir’de FETÖ bilançosu

15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY üyelerine yönelik Balıkesir’de gerçekleştirilen operasyonlarda şimdiye kadar bin 309 kişi açığa alındı, 267 kişi ise tutuklandı.FETÖ teröristlerince 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY üyelerine yönelik Balıkesir’de gerçekleştirilen operasyonlarda şimdiye kadar bin 309 kişi açığa alındı, 267 kişi ise tutuklandı.
FETÖ teröristlerince 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi halk tarafından başarıyla püskürtülürken, darbe girişiminin ardından tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir’de de operasyonlar sürüyor.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızmış FETÖ/PDY mensubu bir grup tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrası kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere söz konusu çeteye mensup olanların yakalanıp adalete teslim edilmesi kapsamında yürütülen çalışmaların sürdüğünü bildirdi. 10 Ağustos itibarıyla yürütülen soruşturma kapsamında kamu ve özel sektör olmak üzere bin 309 kişinin açığa alındığını ifade eden Vali Yazıcı, halen 48 kişinin gözaltında olduğunu, 24 kişi hakkında yakalama kararı bulunduğunu, mahkemeye sevk edilenlerden 267’sinin tutuklandığını, 306’sı adli kontrol şartıyla olmak üzere 363 kişinin serbest bırakıldığını belirtti.
267 kişi tutuklandı
Operasyonların kapsamlı bir şekilde devam ettiğini açıklayan Vali Yazıcı, "Ülkemizin ve Milletimizin varlığına kasteden bu yapıyla ilişkisi olduğu şüphesiyle haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan toplamda ilimizde şu ana kadar 41’i İl Emniyet Müdürlüğü, 20’si İl Jandarma Komutanlığı, 30’u hakim ve savcı, 126’sı esnaf, 35’i Milli Eğitim Bakanlığı, 2’si İçişleri Bakanlığı personeli, 13’ü diğer memur olmak üzere 267 kişi tutuklanmıştır” dedi.
Vali Yazıcı ayrıca, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen örgüte ait 19 özel okul, 24 sendika temsilciliği, 26 dernek ve 2 vakıf olmak üzere 71 kurumun kapatılarak Hazineye devredildiğini kaydetti.
Soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü kaydeden Vali Yazıcı, "Demokrasiye ve milli iradeye kasteden FETÖ-PDY gibi bütün terör örgütleri ve bunlara destek veren kişilerle en etkili şekilde mücadele devam edecek” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.