Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir’de 265 bin kişi yeni kimlik kartını aldı

Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile ilçe nüfus müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen hizmet içi eğitim toplantısında 2017 yılı çalışmaları değerlendirilerek 2018 yılında yürütülecek işlemler ele alındı.Balıkesir...

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’de 265 bin kişi yeni kimlik kartını aldı

Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile ilçe nüfus müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen hizmet içi eğitim toplantısında 2017 yılı çalışmaları değerlendirilerek 2018 yılında yürütülecek işlemler ele alındı.

Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir başkanlığında ilçe nüfus müdürlerine yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim toplantısı gerçekleştirildi. 2017 yılında yürütülen nüfus hizmetlerinin genel olarak değerlendirilmesini yapıldığı toplantıda görüş alışverişinde bulunularak, karşılaşılan sorunlar tespit edilerek alınacak tedbirler görüşüldü. 2018 yılında yürütülecek nüfus hizmetlerinde ilçelerin yapılacak uygulamalarda birliktelik ile gerekli koordinasyonun sağlanmasının amaçlandığı hizmet içi eğitim toplantısında İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ile bağlı tüm ilçelerdeki nüfus hizmetlerinin daha iyi bir seviyede nasıl yürütüleceği masaya yatırıldı. 2017 yılında nüfus hizmetleri Balıkesir’de oldukça yoğun geçtiğine değinen Balıkesir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Reis Demir “2018 yılında da yoğunluğun daha da artacağı tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamamız için Bakanlığımızın ve Valiliğimizin talimatları ile hafta içi öğle saati dahil olmak üzere akşam 18.00’e, hafta sonu Cumartesi günü 09.00 dan 17.00 ye kadar tüm İlçe Nüfus Müdürlüklerimiz açık olup, fazla mesai yapacaklardır. Vatandaşlarımızın belirtilen fazla mesai saatlerini de dikkate alarak İlçe Nüfus Müdürlüklerimize müracaatlarını yapabilirler. Ayrıca 2017 yılı çalışmalarının tarafımdan yapılan denetlemelerinde il geneli itibariyle vatandaşlarımızın kimlik kartı müracaat sayısı 265 bin 175 adet, nüfus kayıt örneği talebinin 217 bin 813 adet ve yerleşim yeri belgesi 90 bin 948 adet olarak tespit edilmiştir. Özellikle resmi kurumların kimlik paylaşım sistemine bağlanması yerine vatandaşları yönlendirmelerinden dolayı yoğunluklar yaşanmaktadır. Resmi kurumların kimlik paylaşım sistemine bağlandıkları takdirde ihtiyaç duyulan kişi bilgilerini sisteminden almaları mümkündür. Kurumların bu hususta protokol yapmak üzere İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaatı ile bu sorunun çözümü mümkün olacaktır”dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.