Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’dan FETÖ açıklaması

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir’de FETÖ kapsamında bin 858 kişi hakkında işlem yapıldığını ve 667 kişinin tutuklandığını söyledi. Vali Yazıcı, yapılan çalışmalarda hata payının yüzde 1 bile olmadığını, suçu olmayanların...

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2016 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’dan FETÖ açıklaması
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir’de FETÖ kapsamında bin 858 kişi hakkında işlem yapıldığını ve 667 kişinin tutuklandığını söyledi. Vali Yazıcı, yapılan çalışmalarda hata payının yüzde 1 bile olmadığını, suçu olmayanların göreve iade edildiği kaydederek "Ben vicdanen rahatım, müsterihim" dedi.
Balıkesir’de görev süresi 4 aya yaklaşan Vali Ersin Yazıcı, basın mensupları ile bir araya geldi.
Vali Yazıcı’ya Balıkesir Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve İl Jandarma Alay Komutan Vekili Hasan Aksoy, Valilik Basın ve Protokol Müdürü Metehan Gedik eşlik etti.
Vali Yazıcı, "15 Temmuz’un ardından Balıkesir’de pisliği temizlemek için vakit ayırdığımızdan dolayı şehrin basını geç kalmış bir tanışma oldu. Ben Balıkesir Valisi olarak ne kadar çalışırsam çalışayım devlete ve millete borcumu ödeyemeyeceğimi düşünüyorum. Çünkü 11 yaşından bu yana bu devletin ekmeğini yiyorum. Ne yaparsam yapayım bunun borcunu ödeyemem, bunun hem gururunu hem de ağır sorumluluğunu taşıyorum. Balıkesir’de görev sürem 4 aya yaklaştı. Vali Ersin Yazıcı olarak bazı konularda farkındalık oluşturduğumu zamanla siz de göreceksiniz. Ben buradan ayrıldıktan sonra ’iyi adamdı’ sözünün yanı sıra ’şunları şunları yapmıştı’ şeklinde denilmesini hedefliyorum" dedi.
Her insanın hedefi olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, "Hepimizin mantıklı yada mantıksız hedefleri var. 80 yaşındaki teyzenin de 10 yaşındaki çocuğunda kafasında planları vardır. Kamu görevi yapanların da hedefleri olması gerektiğini düşünüyorum. Elbette ki bakanlığın kısa vade ve uzun vadede hedefleri vardır. Ancak kamu görevlileri de hedefler koymalıdır. Bende en az bir veya iki konuda ’artı bir şeyler yaptı’ denilmesi en büyük hedefim" şeklinde konuştu.
Balıkesir’den FETÖ rakamları
Vali Ersin Yazıcı, gazetecilerin sorularını cevapladı. FETÖ operasyonları üzerine sorulan soruları yanıtlayan Vali Yazıcı, "Şu ana kadar bin 858 kişi hakkında Balıkesir’de işlem yapıldı. Bu konuda titiz bir çalışma yürütülüyor. Size şu kadarını söyleyeyim. Bu işlemlerde hata payının yüzde 1 bile olmadığını düşünüyorum. Biz o hainlerin yaptığını yapmayız. Vicdana ve hukuka uymayan hiç bir şey yapmayız. TCK’da ve dünyadaki ceza kanunlarında şüpheden sanık yararlanır. Kamu görevi yapan personellerle yaptığımız görüşmede ben şunu söyledim. Hepiniz idare hukuku uyguluyorsunuz. İdare hukukunda şüpheden sanık yararlanmayacak. Şüphelendiğiniz şahsı bildirin açığa alınacak. Bunlarla ilgili yapılan çalışmalarda FETÖ ile bağı olmayanlar zaten görevlerine iade edildi. Ben vicdanen rahatım, müsterihim. Kötü ve kara bir gün yaşadık. Bence her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir tık daha üzerine çıkarak çalışmalı. Türkiye’yi daha iyi yerlere çıkartmamız lazım" dedi.
Öte yandan Balıkesir Valiliği Olağanüstü Hal Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe teşebbüsü dolayısı ile yapılan çalışmalarda 667 kişinin tutuklandığı; 110 kişinin savcılık makamınca serbest bırakıldığı; 575 kişiye adli kontrol uygulaması yapıldığı, 104 kişinin halen arandığı bildirildi. Tutuklanan 667 kişiden 3’nün Vali yardımcısı, 3’nün kaymakam, 14’nün savcı, 26’sının hakim olduğu beyan edilirken en çok tutuklu bulunan meslek grubun öğretmenler olduğu ve 166 öğretmenlerin cezaevinde bulunduğu kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.