Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkçılar yeni av sezonuna hazırlanıyor

Karadenizli balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık av sezonu için son hazırlıklarını yapıyorlar.Samsun’da "Vira Bismillah" demek için 1 Eylül’ü bekleyen balıkçılar, teknelerini, ağlarını, oltalarını ve malzemelerini yeni sezona...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkçılar yeni av sezonuna hazırlanıyor
Karadenizli balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık av sezonu için son hazırlıklarını yapıyorlar.
Samsun’da "Vira Bismillah" demek için 1 Eylül’ü bekleyen balıkçılar, teknelerini, ağlarını, oltalarını ve malzemelerini yeni sezona hazırlıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Balıkçı Barınağı’nda ağlarını onaran balıkçılar, motorlarının bakımlarını da yapıyorlar. 30 yıllık balıkçı Erdoğan Turgut, “Şu anda palamut ağlarını, oltaları, kayıklarımızı hazırlıyoruz. Bu sene bereketli geçecek diye umuyoruz. Beklentimiz o yönde. Görüştüğümüz kaptanlar, balığın bu sene bereketli olacağını söylüyorlar. Sezon daha açılmadı. Sezon açılınca daha iyi göreceğiz. Sonuçta deniz bu, ne olacağı belli olmaz. Geçen sene balık olmadı. Denizlerden mi, havalardan mı bilemiyoruz. Balıkçının umudu bitmez. Bu sene balık çok olacak diye umutla bekliyoruz. 1 Eylül’de nasipse ‘Vira Bismillah’ diyeceğiz. 7 metrelik ufak bir kayığımız var. Onunla denize açılacağız. 3 ay boyunca balık avlamaya çalışacağız” dedi.
"Palamut bu sene oldukça bol"
Geçen seneye oranla bu sene daha bol balık olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen 40 yıllık balıkçı Mehmet Bayramoğlu ise, “Bu sene iyi bir şeyler bekliyoruz. Geçen seneye nazaran bu sene denizde çok balık var. Kendimiz denize çıktığımızda da bunu gördük. Denizin her tarafında balık bol. Palamut bu sene oldukça bol. Palamut olduğunda hamsi olmaz söylentisi doğru değildir. Bu sene her balık bol. Hamsi de çok var. Palamut, çinekop ve lüfer de bol bu sene. Biz kendi ufak teknelerimiz ile ava çıkacağız. Bizim hazırlıklarımız sezon açılışından 10 gün önce filan biter. Hazırlıklarımız şu anda tamam. 1 Eylül’ü bekliyoruz. 1 Eylül gecesi gece 00.00’dan sonra denize açılacağız” diye konuştu.
Hazırlıklarını tamamlamak üzere olan balıkçılar, 1 Eylül gecesi “Vira Bismillah” diyerek mavi denizlerde balık avlayacaklar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.