Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkçılar yasağın yanlış anlaşılmasından dertli

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde balıkçılar, av yasağını yanlış anlayan vatandaşların balık tezgahlarına uğramamasından dert yanıyor.Balık halinde esnaflık yaparak geçimini sağlayan Ali Çakıroğlu, "Mevsim itibari ile sardalye balığı...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde balıkçılar, av yasağını yanlış anlayan vatandaşların balık tezgahlarına uğramamasından dert yanıyor.
Balık halinde esnaflık yaparak geçimini sağlayan Ali Çakıroğlu, "Mevsim itibari ile sardalye balığı çok lezzetli oluyor. Ayrıca bir konuya değinmek istiyorum. Genelde insanlarda balık yasağı var diye balık yasağı düşüncesi var. Aslında balık yasağı yok. Gırgır ile balık avlanma yasağı var. Sardalya, istavrit. tavuk balığı, taze palamut tezgahlarımızda mevcut. Büyük balıkçı tekneleri çok balık yakaladığı için ve ufak tekneler az yakaladığı için tezgahlarımızda da balıklar az oluyor. İnsanlar zannediyor ki balık yasağı olduğu için balıklar az. Böyle bir şey yok. İnsanları balık almaya ve protein deposuna davet ediyoruz’’ dedi.
Balık satın almaya gelen İrfan Güler, ’’Balığı çok seviyoruz. Balıklar tezgahlarda az da olsa eksik olmuyor. İki günde bir balık yiyoruz. Sardalyanın tam mevsimi lezzeti çok güzel. 10 liraya satıyor kardeşimiz. Olta balığı olan İstavriti zaman zaman onu da alıyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.