Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkçılar İçin Av Sezonu Yarın Sona Eriyor

Türkiye’de tüm denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı yarın başlıyor. Sezonun bitmesi ile limana çekilen balıkçılar, ağlarını ve teknelerini onarmaya başladı.Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkçılar İçin Av Sezonu Yarın Sona Eriyor
Türkiye’de tüm denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı yarın başlıyor. Sezonun bitmesi ile limana çekilen balıkçılar, ağlarını ve teknelerini onarmaya başladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde 15 Nisan tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlayacağını açıkladı. Trol ve gırgır ile balık avcılığının beş aylık yasak dönemine girmesi sebebiyle balıkçılar limanlara çekilerek tekneleri bakıma aldı. Bazı balıkçılar ise ağlarını onarmaya başlayarak yeni sezona hazırlık yapıyorlar.
Trabzon’un Akçakale Limanı’na teknelerini demirleyen Morga Balıkçılık çalışanları av yasağının başlamasıyla birlikte ağlarını onarmaya başladılar. 30 yıldır balıkçılık yapan Mehmet Yılmaz, sezonun iyi geçtiğini belirterek, “Bu yıl geçen yıllara oranla biraz daha iyiydi. Son 10 yıla baktığımız zaman bu sene sezon iyi geçti. Türkiye’de sezon bittikten sonra Gürcistan’a ve Abazya’ya gidilebiliyor ama her balıkçı teknesi gidemiyor. Karadeniz bir göl olduğundan dolayı burada bilinçli avlanma yok. Burada bir kota sistemiyle her şey daha iyi olabilir” dedi.
Yaklaşık 20 senedir balıkçılık yapan Şefik Topal ise, emeklilikte yıpranma payı istediklerini kaydederek, “Sezonun mal sahiplerine göre nasıl geçtiğin bilemiyoruz ama bize göre sezon iyi geçti. Bu sezon hamsi vardı ama palamut yoktu. Hiç olmadı desek yeridir. Yasakla birlikte ağ bakımını bilenler o işlerde çalışıyor ama bilmeyenler sezonluk harcı alarak köylerine gidiyor. Balıkçılıkta sigorta sorunlarımız var. Emekliliklerde yıpratma payının olmasını istiyoruz. 10 yıla baktığımızda bu sezon geçen yıllara göre ortalama aynı geçti. Bu sezon hamsi sezonu oldu diyebiliriz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.