Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkçılar av sezonu hazırlıklarına başladı

Zonguldak’ta balıkçılar av sezonu hazırlıklarına başladı. Ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başlayan balıkçılar, bu sezon denizden umutlu olduklarını söyledi.1 Eylül tarihinde sona erecek avlanma yasağı öncesinde Zonguldak Limanı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ta balıkçılar av sezonu hazırlıklarına başladı. Ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başlayan balıkçılar, bu sezon denizden umutlu olduklarını söyledi.
1 Eylül tarihinde sona erecek avlanma yasağı öncesinde Zonguldak Limanı’nda bulunan balıkçılar hazırlıklara başladı. Ağlarını ve teknelerini erkenden tamir etmeye başlayan balıkçılar av sezonuna hazır halde girmek istiyor. Bu yıl balıktan umutlu olduklarını ifade eden 59 yaşındaki Necmi Özmen, “Yaklaşık 50 yıldır balıkçılıkla uğraşıyorum. Geçen yıl en çok denize açılan benim. Geçen sene balık yok denecek kadar azdı bu sene oltacıların aldığı balığa göre balık bol görünüyor. Balıkçılık sezonu 10 gün sonra açılıyor. Bu sene bol olmasını bekliyoruz. Allah’a şükürler olsun bu sene trolleri yasakladılar, balığın olacağından eminim. Hazırlıklarımız sürüyor. Yeni ağlar aldım ve bitirdim. Balık sezonunun açılmasını bekliyorum. Bir aksilik olmazsa ’vira bismillah’ deyip 10 gün sonra denize açılacağız” şeklinde konuştu.
Hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar av yasağının bitmesi için gün sayarken, bazı balıkçılar ise 1 Eylül için hazırlıklarını tamamlamak için tekne ve ağlarını yaparak av sezonuna hazırlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.