Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balık sezonunun açılması ile birlikte tezgahlar şenlendi

1 Eylül’de biten avlanma yasağı ile birlikte Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan balıkçıların tezgahlarında hamsi bolluğu yaşanıyor.1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasının ardından Gebze’de bulunan balıkçılarda hareketlilik...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1 Eylül’de biten avlanma yasağı ile birlikte Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan balıkçıların tezgahlarında hamsi bolluğu yaşanıyor.
1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasının ardından Gebze’de bulunan balıkçılarda hareketlilik başladı. Tezgahların adeta balıklarla süslendiği balıkçılarda, vatandaşlar balık hasretini giderdi. Bu yıl hamsi ve palamut balığının daha çok olacağı belirtildi. Tezgahlar hamsi, çinekop, sardalye, istavrit gibi balıklarla dolmaya başladı. Hamsi 7 TL, çinekop 20 TL, istavrit 10 TL, çipura 22 TL’den tezgahlarda yerini aldı.
Av yasağının bitmesi ile birlikte balıkçılara gelen vatandaşlar, “Balıklar çok taze. Fiyatlar uygun. Böyle giderse memnun oluruz” dediler.
“Balık bugünden sonra daha fazla çıkacak”
1 Eylül’de biten av yasağı ile denize açılan fakat ilk günlerde bekledikleri oranda balık bulamadıklarını belirten 20 senelik balıkçı Abdullah Gülenyüzlü, “Başladık hayırlısıyla inşallah. Beklentimiz fazla ama ilk günlerde pek beklediğimiz balığı yakalayamadık. İnşallah balık bugünden sonra daha fazla çıkacak. Allah’ın izni ile yüzümüzü güldürecek. Allah’ın izni ile milletin sofrasını güldürecek” şeklinde konuştu.
“Hem hamsinin hem palamudun çok olmasını bekliyoruz”
Balık fiyatlarının ilk günlerde biraz pahalı olduğunu belirten Gülenyüzlü, “Bu sene balık bol olacak. Hem hamsinin hem palamudun çok olmasını bekliyoruz. Allah’ın izni ile de olacak. Öyle bir görüntü de var. Fiyatlar ilk günlerde biraz pahalı ama şu an biraz hamsi esnek. Hamsinin fiyatı 7 TL” ifadelerini kullandı.
Vatandaşların, yasağın kalkması ile birlikte genellikle hamsi aldıkları görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.