Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balede 35. yıl coşkusu

Özel Neriman Bale Kursu 35. geleneksel yılsonu resitali izleyenleri büyüledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2019 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2019 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balede 35. yıl coşkusu

Bursa’da bale eğitiminde 35 yılı geride bırakarak bale sanatında markalaşan  Özel Neriman Bale Kursu Çocuk Nörolojisi Vakfı yararına Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Resitalde yuva sınıfı miniklerinden mezunlara dek yaşları 4-20 arasında değişen öğrencilerin yanı sıra eğitmenler ve konuk sanatçılar da sahne aldı.  Resitalin açılışında sahnede resim ve bale olmak üzere iki sanat dalı buluştu. Müziği V. Kiselev’e;  Koreografisi N. Neriman Bekiroğlu’na ait olan ünlü ressam “Edgar Degas’In Balerinleri” adı eserde dansçılar izleyenleri büyüledi.


Renklerle başlayan Resital yine duyguların renkleriyle devam etti. Psikolojide her rengin farklı bir duyguyu yansıtmasından esinlenen; kurs eğitmeni ve mezunu  Dila Tan’ın koreografisini hazırladığı  “Duyguların Renkleri”nde, Dila Tan ile Yetişkin Balesi öğrencileri dans etti.
Müziği Nawwar / Le Trio Joubram’a; koreografisi ise Canan Şahin’e ait olan Zefran (Safran) adlı dans ise izleyenleri büyüledi.  Bir bale klasiği olan Don Quixote “Solo” adlı eserde ise kurs mezunlarından Bahar Öcüt sahne aldı. Hofmann’ın Der Sandman öyküsünden yola çıkarak baleye uyarlanan ve ilk kez 1870’te Paris’te sahnelenen Coppelia adlı eserin dansçıları ise kurs öğrencileri, mezunlar, eğitmenlerin yanı sıra konut sanatçı İstanbul Devlet ve Opera Balesi dansçısı Deniz Polat oldu.

Resitalin ikinci bölümü koreografisi N. Neriman Bekiroğlu’na ait olan  “İki Yaramazın Rüyası” ile başladı. Altın, inci, yakut pırlanta ve zümrütleri temsilen öğrenciler dans ettiği “İki Yaramazın Rüyası”nda en büyük alkışı ise her zamanki gibi yuva minikleri aldı.

Koreografisi Canan Şahin’e ve Müziği Carol of the Bells / Tommee Profit’e ait “Authority (Otorite) isimli modern dans gösterisinde dansçılar sahnede fırtına gibi esti. Reresital mezun öğrencilerden Özge Özdemir’in sunduğu Flamenko “Cana” dansı ile sona erdi. Etkinlikte söz alan N. Neriman Bekiroğlu; bale ile geçen 35 yıla atıfta bulundu ve  “Torunlarım” diyerek ikinci nesil öğrencileri olduğunu söyledi. Türkiye’de ilk kez bir bale kursu mezunlarının dernek kurduğunu anımsatan Bekiroğlu, Özel Neriman Bale Kursu Mezunlar Derneği”nin faaliyetlerine ve sanata katkılarına değindi. Bekiroğlu, velilere ve öğrencilere, kendisini yetiştiren bale öğretmenleri Yüksel Ersin ve Dilek Sunam’a, 35 yıllık bale yolculuğunda yanında olan eşine ve resitale katkı sunan herkese tek tek teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.