Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balçova’ya yeni cennet

Balçova Belediyesi, daha önce bir bölümü park olarak düzenlenen 40 bin metrekare zeytinlik alana İzmir’in en güzel parklarından birisini yapıyor. Yüz yıllık zeytin ağaçlarını içine alacak parkta ayrıca oyun gurupları, ışık ve ses...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balçova’ya yeni cennet

Balçova Belediyesi, daha önce bir bölümü park olarak düzenlenen 40 bin metrekare zeytinlik alana İzmir’in en güzel parklarından birisini yapıyor. Yüz yıllık zeytin ağaçlarını içine alacak parkta ayrıca oyun gurupları, ışık ve ses senkronizeli süs havuzları, oturma ve yürüyüş alanları, spor alanları ve çiçek bahçeleri gibi bölümler oluşturuluyor.

Son günlerde başta Zeytin alanları olmak üzere yeşil alanların imar alanlarına çevrilmesi kamuoyunda tepkilere neden olurken, Balçova Belediyesi 40 bin metrekarelik zeytinlik ve yeşil alanı rekreasyon alanı olarak düzenliyor. Korutürk Mahallesi Sakarya Caddesi ile Bora Sokak arasında bulunan 40 bin metrekarelik zeytinlik alanın rekreasyon alanı ve park olarak düzenlenmesi için yapılan ihale sonunda çalışmalara başlandı. Zeytin ağaçlarının yoğun olduğu alanda yapılacak düzenleme kapsamında oyun gurupları, ışık ve ses senkronizeli süs havuzları, oturma ve yürüyüş alanları, çiçek bahçelerinin yanı sıra spor alanları ve bir kafeterya olacak.

"Her metrekare boş alanı park yapıyoruz"

Bölgenin bir bölümünün daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından park olarak düzenlendiğini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Toplamda 60 bin metrekare olan bu alan bize imar terklerinden kaldı. 20 bin metrekaresi büyükşehir belediyemiz tarafından park olarak düzenlenmişti. Kalan 40 bin metrekarenin hukuki sorunlarını çözüp ihale açtık ve çalışmalara başladık” dedi. Parkın tamamlandığında İzmir’in en güzel yeşil alanlarından birisi olacağını ifade eden Başkan Çalkaya “Göreve geldiğimizden bu yana bulduğumuz her metrekare boş alanı park yapıyoruz. Ancak yine de yeterli değil. Özellikle bu büyüklükteki alanlar kentlerin nefes aldığı yerler olur. Biz yıllar sonra burada olmayacağız ama torunlarımız bu zeytin ağaçlarının gölgesinde büyüyecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.