Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakü’de Hoca Ahmed Yesevi Sempozyumu

Bakü’de, Türk düşünürü Hoca Ahmet Yesevi’ye ithafen uluslararası sempozyum gerçekleştirildi.Bakü’de Mirza Fatali Ahunzade Azerbaycan Milli Kütüphanesinde Türk düşünürü Hoca Ahmet Yesevi’ye ithafen uluslararası bir sempozyum düzenlendi....

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakü’de, Türk düşünürü Hoca Ahmet Yesevi’ye ithafen uluslararası sempozyum gerçekleştirildi.
Bakü’de Mirza Fatali Ahunzade Azerbaycan Milli Kütüphanesinde Türk düşünürü Hoca Ahmet Yesevi’ye ithafen uluslararası bir sempozyum düzenlendi. Hoca Ahmet Yesevinin vefatının 850’nci yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen sempozyuma Azerbaycan, Kazakistan, Makedonya ve Türkiye’den önde gelen bilim adamları ve kanaat önderleri katıldı.
Uluslararası sempozyumun açılış konuşmalarını yapan Azerbaycan Milli Kütüphanesi Müdürü K.??irov ve Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Vagif Aliyev katılımcılara başarılar diledi.
Sempozyumun açılış töreninde Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türk Kültür ve Mirası Fonu Başkanı Günay Efendiyeva, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev ve Türkiye Milli Kütüphanesi Başkanı Zülfi Toman, Yesevi’nin düşünce hayatı ve mirası hakkında konuşmalar yaptı. İki oturumdan oluşan sempozyumda Türk dünyasından gelen bilim adamları konuyla ilgili bildiriler sundu.
Uluslararası sempozyum çerçevesinde “Hoca Ahmet Yesevi-Türk Dünyasının Büyük Edebiyatçısı” konulu kitap sergisi düzenlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.