Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baklavaya ’hafif’ rakip

Bayram sofralarında yerini almaya hazırlanan baklavanın yerine yaz sıcaklarında daha hafif tatlı yemek isteyenler Balıkesir’in meşhur höşmerim tatlısını tercih ediyor. Höşmerim üreticisi Engin Gençdemir, bayram öncesinde yoğun siparişler...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baklavaya ’hafif’ rakip
Bayram sofralarında yerini almaya hazırlanan baklavanın yerine yaz sıcaklarında daha hafif tatlı yemek isteyenler Balıkesir’in meşhur höşmerim tatlısını tercih ediyor. Höşmerim üreticisi Engin Gençdemir, bayram öncesinde yoğun siparişler aldıklarını ifade ederek, höşmerimin baklavaya rakip olduğunu söyledi.
Son yıllarda çeşitlendirilerek Antep fıstıklı, cevizli, kestaneli, çikolatalı, karışık meyveli olarak da üretilen höşmerim, Ramazan Bayramında sofraların vazgeçilmezi baklavanın alternatifi oluyor. 25 yıldır sektörde üretici olan Engin Gençdemir, Balıkesir’in yöresel tatlısı höşmerimin son zamanlarda daha fazla ilgi gördüğünü söyledi.
İdeal höşmerimin tarifini veren Gençdemir, "Höşmerim, günlük taze sütten yapılır. Sütten önce peynir mayalanır. Daha sonra içine yumurta sarısı, şeker atar ve ocağın üzerinde karıştırırız. Sıcaklık 85 dereceyi bulduğunda içine irmik atar ve karıştırmaya devam ederiz. İstediğimiz kıvamı bulduğu an höşmerim olmuş demektir. Höşmerimin daha güzel olması için bazı püf noktaları vardır. Höşmerimin ana maddesi peynir olduğu için, günlük süte peynir mayalandıktan sonra peynir tuttuğu zaman çırpma teli ile karıştırır ve peyniri kırarız. Bu şekilde biraz bekleriz peynir dibine çöker. Üstte kalan peynir suyundan ne kadar çok alırsak höşmerim o kadar güzel olur. Höşmerimin ana maddesi peynir olduğu için peynir içinde ne kadar çok olursa o kadar güzel olur" şeklinde konuştu.
Son yıllarda höşmerimin farklı tatlar ile zenginleştiğini kaydeden Gençdemir, Antep fıstıklı höşmerimin ilgi gördüğünü dile getirdi. Yaklaşan Ramazan Bayramı’nın işlerine olumlu yansıdığını kaydeden Gençdemir, "Önümüzde bayram var. Bayramda baklava, kemalpaşa gibi şerbetli tatlılar ikram ediliyor. Son yıllarda höşmerim de bayramda gündeme gelmeye başladı, vatandaşlarımız daha hafif olması dolayısı ile tercih ediyor. Bu bayramda da önceden siparişler almaya başladık" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.