Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baklava yapmak artık çok kolay

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu Enis Altınkaynak’ın Türk kültürünün önemli parçası olan “Baklava” tasarımı, “3. Plastik ve Metal Ambalaj Tasarım Yarışması”ndan 3’üncülük...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu Enis Altınkaynak’ın Türk kültürünün önemli parçası olan “Baklava” tasarımı, “3. Plastik ve Metal Ambalaj Tasarım Yarışması”ndan 3’üncülük ödülü ile döndü.
İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ile İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen yarışmanın ödül töreni, İstanbul Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan Anadolu Üniversitesi 2015-2016 mezunu Altınkaynak, “Baklava” ismini verdiği tasarımıyla ödül kazandı. Çalışması hakkında bilgi veren Altınkaynak, “Türk kültürünün bir parçası olan ‘baklava’, hem ülkemizde hem de yurt dışından gelen misafirler için büyük bir öneme sahiptir. Bunun yanı sıra baklavanın, pastaneler dışında satış noktası olmadığından ve alınan baklavanın taşınması zor olduğundan tercih edilmemektedir. Bu tasarımda çiğ olarak saklanan baklava, evde ambalajında fırınlanabilir ve ambalajdan çıkan şekerle birlikte şerbeti hazırlanarak 4 kişilik bir porsiyon elde edilebilir. Kullanıcının kendisinin yapması ve saklanabilir olmasından dolayı tasarımın bir fark oluşturacağı öngörülmüştür” ifadelerini kullandı.
“Dereceye girmek beni son derece mutlu etti”
Toplam 260 projenin değerlendirildiği yarışmada Türkiye ve dünyada marka olmayı başarmış kuruluşların üst düzey yöneticileri, sanayiciler, akademisyenler ve profesyonel tasarımcılardan oluşan seçici kurul üyeleri tarafından projeler değerlendirilirken bunlardan sadece 24 tasarım ödüllendirildi. Bu ödüllerden birinin sahibi olan Enis Altınkaynak, yaşadığı mutluluğu şu cümlelerle ifade etti:
“Böyle büyük 2 kuruluşun düzenlediği bir yarışmada dereceye girmek, beni son derece mutlu etti. Yarışmaların birçok getirisi de oluyor, bu da ayrı bir ödül denilebilir. Dereceye girdiğim proje, hem Design Week Turkey hem de Design Turkey etkinlikleri kapsamında sergilenecek. Ayrıca bu yarışmada dereceye giren projeler, Design Turkey Uluslararası Kavramsal Tasarım Kategorisi’ne katılmaya hak kazanıyor. Bu kategori kapsamında ürünüm, ön elemeyi de geçerek finalist olmaya hak kazandı.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.