Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakırköy’de Trafik Haftası Kutlandı

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde Trafik Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor.İstanbul’un Bakırköy ilçesinde Trafik Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor. Bakırköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakırköy’de Trafik Haftası Kutlandı
İstanbul’un Bakırköy ilçesinde Trafik Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor.
İstanbul’un Bakırköy ilçesinde Trafik Haftası çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor. Bakırköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen törene Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, bazı kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, trafik polisleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Emniyet Müdürü Murat Çetiner yaptı.
Çetiner, trafik güvenliğine yönelik duyarlılıkların artırılması, trafik olgusuna dikkatlerin çekilmesi, can ve mal kayıplarını önlemeye yönelik çalışmaların duyurulması, gelecekte daha güvenli bir trafik ortamı oluşmasına yönelik çalışmaların anlatılması amacıyla programı düzenlediklerini belirtterek, “Bu etkinliklerle, amacımız, trafik güvenliği bakımından karayolunu kullananların dikkatini trafik olgusu üzerine çekerek, vatandaşlarımızı duyarlı hale getirmek ve trafik bilincini kazandırmaktır" dedi
"KAZALARI ASGARİ SEVİYEYE İNDİRMEK TRAFİKTE BULUNAN BİZLERİN ELİNDE"
Her yıl dünyada binlerce insanın hayatını kaybetmesi, milyonlarca insanın yaralanıp sakat kalması ve değeri ölçülemeyen ekonomik kayıplar, trafik kazalarını önemli bir sorun haline getirdiğini dile getiren Çetiner, “Bu sorunun giderilmesi, trafikle ilgili çalışmaların çok daha özverili yapılması, trafik içinde bulunanların trafik kurallarına uymada gösterecekleri hassasiyetle mümkündür. Trafik kurallarına uyma alışkanlığını kazandırmak ise yol kullanıcılarının trafik içindeki tehlikeler konusunda bilgilendirilmesinin yanında, trafikte uyulması gereken kuralları davranış biçimi olarak benimsemesiyle gerçekleştirilebilir. Bilgilendirme ve bilinçlendirme için eğitim olmazsa olmazımızdır. Trafik kazalarını tamamen önleyebilmek belki mümkün değildir, ancak kazaları, sayıları ve sonuçları itibariyle asgari seviyeye indirmek trafikte bulunan bizlerin elindedir" diye konuştu.
"KAZALARIN EN BÜYÜK SEBEBİ KURALLARINA UYMAMAKTAN KAYNAKLANIYOR"
Hafta boyunca öğrencilere trafik kazaları ile ilgili bilgilendirmelerin yapılacağını belirten Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, öğrencileri trafik konusunda bilinçlendirmek için bir takım etkinliklerin yapılacağını belirtti. Özelikle bu konuda emniyet müdürlüğüne teşekkür ettiğini söyleyen Öztürk, “Trafik kazalarının bir çok nedeni var bunların en önemlisi vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymaması. Yapılan araştırmalarda kazaların en büyük sebebi vatandaşlarımızın maalesef trafik kurallarına uymamasından dolayı meydana geliyor. Bu hafta dolayısıyla da vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymaları noktasında onlara bir kez daha uyarılarımızı ikazlarımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
"1 MAYIS İSTANBUL İÇİN BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARI OLDU"
Bakırköy’de 1 Mayıs özelikle Emniyet Müdürlüğünün özverili çalışmaları sonucu sakin ve temkinli geçtiğini de ifade eden Öztürk sözlerini şöyle tamamladı: “1 Mayıs için gerçekten ilçemizde çok önemli tedbirler aldık. Valiliğimiz ve Emniyet Müdürlüğümüz başta olmak üzere bize katkı sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız da bu konuda çok duyarlıydı. Allah’a çok şükür o günü kazasız belasız atlattık. 1 Mayıs İstanbul için bizim için çok büyük bir başarı oldu. çok büyük devası bir kalabalık içinde her hangi bir olaya karışmadan özellikle emniyetimizin bu noktada çok ciddi çalıştığını söyleyebilirim. Kurumlarla iş birliği içerisinde görev yapan emniyet görevlilerimiz çok güzel tedbirler aldılar ve 1 mayısı kazasız belasız atlatmış olduk gerçekten büyük bir başarı idi bu konuda ben tekrar tekrar emniyet müdürlüğümüze ve güvenlik kuvvetlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ’Karayolları Trafik Haftası’ nedeniyle ilk ve ortaöğretim kurumları arasında yapılan şiir ve kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Törende ayrıca, 2016 yılı en iyi servis şoförü seçilen Ali Zurnacıoğlu’na takdim edilecek ödülü kendisi servis esnasında geçirmiş olduğu kalp krizi nedeniyle yaşamını yetirdiği için eşi Eli Zurnacıoğlu’na verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.