Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakırköy Adliyesi’nde ‘Yaşamın Kıyısında’ sergisi açıldı

Cezaevlerindeki yaşamı anlatmak için iki başsavcı ve bir başsavcı vekilinin çektikleri fotoğraflardan oluşan ‘Yaşamın Kıyısında’ adlı sergi, Bakırköy Adliyesi’nde açıldı. Sergiye ilgi yoğun oldu.Muğla Cumhuriyet Başsavcısı...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 18:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakırköy Adliyesi’nde ‘Yaşamın Kıyısında’ sergisi açıldı

Cezaevlerindeki yaşamı anlatmak için iki başsavcı ve bir başsavcı vekilinin çektikleri fotoğraflardan oluşan ‘Yaşamın Kıyısında’ adlı sergi, Bakırköy Adliyesi’nde açıldı. Sergiye ilgi yoğun oldu.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Tost ve Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Soğukpınar’ın İstanbul Avrupa Ceza İnfaz Kurumlarındaki yaşamı yansıtan fotoğrafları, editörlüğünü Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Hakan Uyar’ın üstlendiği ‘Yaşamın Kıyısında’ adlı sergi ile Bakırköy Adliyesi girişinde ziyarete açıldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği sergide hükümlü kadınların çocuklarıyla olan hayata tutunuşu ve ilginç kareler dikkat çekti. Serginin açılışına Bakırköy Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Türk sinemasının usta oyuncularından Turgay Tanülkü ve birçok davetli katıldı.

Fotoğraf sergisinin editörlüğünü yapan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Hakan Uyar, “Bu benim 3’üncü kez editörlüğünü yaptığım sergi. Daha önce Adana’da birtakım sergiler yaptık. Amacımız cezaevlerinin görüntülerini halkla birleştirmek. Onlara bir başka yönüyle bakış açısı sağlamak. Mükemmel cezaevi yoktur ama insan haklarına saygılı, beslenmesi, ulaşımı ziyaretçilerine ulaşabildiğimiz ve devletimizin adına en iyi işi yaptığımızı göstermek adına yapıyoruz bu çalışmaları” dedi.

“Devletin de şefkatli bir anne olabileceğini göstermek istedik”

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Tost ise, “Cezaevinde suçluyu kazıyın altından önce insan çıkar fikrinden hareketle böyle bir çalışma yapma gerekliliğinden bahsedilince savcı arkadaşlarımla birlikte fikre sıcak baktık. Zor bir çalışma olacağını öngörüyorduk. Ancak gerek Adalet Bakanlığımız, gerek Ceza ve Tevkifevlerinin yanı sıra tüm yürekleri ile bize destek olan hükümlülerimiz işimizi inanılmaz kolaylaştırdılar. Cezaevinde de yaşam olduğunu, herkes devleti baba olarak tanır ama gerektiğinde devletin de şefkatli bir anne olabileceğini de göstermek istedik” ifadelerini kullandı.

“Ben de 3,5 yıl hücrede kaldım”

Sergiye katılan Türk sinemasının usta isimlerinden Turgay Tanülkü, “Başsavcıların yaptığı her şeyden önce bir insan dokunuşu. Çünkü içerideki hayatı dışarıdakiler bilemez. Onları birebir resmetmişler, bu çok özel bir şey. Çocuklar hep gizemdir içeride, anne babaları ne suç işlerse işlesin esas kader mahkumu onlardır. Çocuklara bu hassasiyetle dokundukları için onları kutlarım. Ben de 3,5 yıl hücrede kaldım, hayatı ve oksijeni, temiz havayı yahut tozu dumanı, hatta egzoz dumanının bile özlendiği bir ortamdır orası” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.