Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakım koşulu ve toprak yapısı 35 ton mısırı heba etti

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bir gecede yaklaşık 35 ton mısırın heba olmasının, toprak yapısı ya da kötü bakım koşullarından kaynaklandığı ortaya çıktı.Viranşehir ilçesinde yaklaşık 40 dönüm araziden almayı hedeflediği...

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bir gecede yaklaşık 35 ton mısırın heba olmasının, toprak yapısı ya da kötü bakım koşullarından kaynaklandığı ortaya çıktı.
Viranşehir ilçesinde yaklaşık 40 dönüm araziden almayı hedeflediği 35 ton mısırı bir gecede heba olan İsmail Koç, mısırların tahrip olmasının nedeninin tohumdan kaynaklandığını ve ziraat mühendislerinin de incelemesinde bu kanıya varıldığını ileri sürmüştü. Tarım Müdürlüğü ekipleri ve tohum firması yetkililerin yaptığı incelemede, hasadın zarar görmesinin kötü iklim ya da bakım koşulları ile toprak yapısından kaynaklandığı ortaya çıktı.
Öte yandan aynı tohumu kullanan üreticilerin yaklaşık 2 bin hektara yakın tarlada yetiştirdikleri mısırın hiçbir sorunla karşılaşmadan sağlıklı bir şekilde biçildiği de vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.