Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlığın ektiği ağaçlar meyve vermeye başladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Şanlıurfa’da orman köylüleri için çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık, orman köylülerinin faydalanması maksadıyla gelir getirici ürünler için tam destek veriyor.Fidanlar...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Şanlıurfa’da orman köylüleri için çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık, orman köylülerinin faydalanması maksadıyla gelir getirici ürünler için tam destek veriyor.
Fidanlar meyve vermeye başladı
Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü, özel ağaçlandırma kapsamında 2012 yılında projesi yapılan Halfeti Kavaklıca Köyü Birecik Baraj Havzası’nda bin 700 dekar alanda 70 bin adet badem ve Antep fıstığını toprakla buluşturdu. Dikimi yapılan fidanlar meyvelerini vermeye başladı.
“Orman köylülerimizin faydasına ne varsa yaptık ve yapacağız”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ormanları kırsal kalkınmanın anahtarı konumuna getirdiklerini ve orman köylüleri için çeşitli projeler geliştirdiklerini belirterek, “Biz Bakanlık olarak orman köylülerimizin faydasına ne varsa yaptık ve yapacağız. Özellikle bozuk orman alanlarında gelir getirici türlerde ağaçlandırma yapıyoruz. Bölgeye göre ceviz, badem, zeytin vb. türlerde ağaçlandırma yaparak gelirini orman köylülerimize bırakıyoruz. Onlara ek istihdam alanları oluşturuyoruz. Böylece orman köylülerimizin gelirini artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.