Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlardan Vali Toprak’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya Valiliği’ne yeni atanan Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.Ziyarette ilk olarak konuşan...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakanlardan Vali Toprak’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya Valiliği’ne yeni atanan Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette ilk olarak konuşan Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya olarak önemli bir günde olduklarını belirterek “Hep birlikte Karahan Tüneli’ni bayram öncesi trafiğe açtık. Karahan önemli bir tünel ve hakikaten Malatya’mıza, çevre illere ve ilçelerimize önemli katkı sağlayacak” diye konuştu.
Ulaştırma Bakanlığı’nın Malatya’da çok önemli projeleri yürüttüğünü belirten Toprak, devam eden yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise “Benim de memnun ve mutlu olduğum bir gün. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimat ve takipleri çerçevesinde Malatya’ya güzel projeler yapılıyor. Bunlar da aşama aşama açılıyor” ifadelerine yer verdi.
Başbakan Yıldırım’ın ‘Karahan Tüneli’nin Malatyalıların hizmetine bir an önce sunulması talimatını verdiğini aktaran Bakan Arslan, tünelin resmi açılışının ise daha sonra yapılacağını söyledi. Kentteki diğer tünellerle ilgili de bilgiler veren Arslan, “Malatyalıların da çok önemsediği bizim de artık bitirme konusunda çaba sarf ettiğimiz Erkenek Tünelimiz var. Erkenek Tünelini çok önemsiyoruz. O da Malatya’yı Güney’e, Adıyaman’a, Adana’ya, Gaziantep’e bağlayacak çok önemli bir güzergahı kolaylaştıracak bir proje. Onu da inşallah yıl sonunda hizmete sokmuş olacağız. Bugünden sonra inşallah bizler ekip olarak yerelde valimizle, belediye başkanımızla, il başkanımızla, Ankara’dan da milletvekillerimizle, genel başkanımız ve bakanımızla birlikte Malatya’nın, Malatyalıların bundan sonraki büyük projelerdeki hizmetini de görmeye gayret edeceğiz. Bunlar sadece Malatya’ya hizmet eder projeler değil, Malatya merkezli bu coğrafyaya, ana arteller olarak hizmet eden projeler. Bunlarla ilgili de hep beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Ziyarette konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da “Gerçekten Malatya her zaman doğrunun, hakkın yanında olmuştur. Kendisine hizmet edeni diğerlerinin arasından bulup hepsinden bir adım daha öne koymuştur. Dolayısıyla Malatya her şeyin en iyisine layıktır. Biz hep Gürü’nden buraya gelirken Karahan Geçiti’nden geçerdik. Ama kışın o geçitten geçebilmek bayağı zordu. Ve birçok trafik kazasında birçok hemşerimin hayatını kaybettiğini bilirim. İnşallah bundan sonra ‘artık kış oldu Karahan Geçidi tipi nedeniyle kapandı veya trafik kazasıyla kapandı’ diye bir şey olmayacak. Bundan sonra insanımız daha kısa bir zamanda Kayseri-Malatya, Gürün-Malatya’ya daha kısa bir zamanda gelecekler. Zamandan kazanacaklar, daha az yakıt harcayacaklar, nakitten kazanacaklar” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de 80 yılda AK Parti Hükümetleri dönemine kadar 50 kilometrelik tünel yapıldığını ifade eden Yılmaz, “O zamanki tüneller her halde bir, iki tanedir. Ama bizim dönemimizde her gün yeni yeni tüneller bin 600 metre bir gidişi, bin 600 metre bir gelişi ikisi birden 3.2 kilometrelik bir tünel. Ama bizim dönemimizde bendeki rakam 150 kilometrenin üzerindeydi ama şimdi bu sayı da muhtemelen artmıştır diye düşünüyorum. Obit tünelleri, Erzurum’daki tüneller, Erzincan’daki tüneller, Gümüşhane, Bayburt’taki tüneller, Türkiye’nin 4 bir tarafına tüneller açılıyor ki, tüneller Türkiye’nin bir ucundan girip, diğer ucundan çıkabilecek uzunluğa gelmiştir. Amaç ne, insanımız daha rahat, daha az zamanda, daha güven içerisinde ulaşımını sağlamasıdır” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Malatya’da açılan tünel ve yolların bölge insanına hizmet verdiğini söyledi. Türkiye’de ekonominin ve ticaretin gelişmesinde önemli işler yapıldığına işaret eden Tüfenkci, “Lojistik hizmetlerinin daha verimli yapılabilmesi noktasında hem ilimize hem de Türkiye’ye önemli hizmetler yapılıyor. Ulaşımdaki bir takım sıkıntıları sürekli bakanlarımızla paylaşıyorduk bugün burada yakinen görmüş oldular. Malatya Allah’a hamd olsun iyi bir yerde ama Malatya’da daha yapılması gereken önemli çalışmalar var” diye konuştu.
Ziyarete AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile ilçe belediye başkanları da katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.