Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlardan Malatya Büyükşehir Belediyesine Ziyaret

Karahan Tüneli’nin araç geçişine açılması dolayısıyla düzenlenen törene katılmak için Malatya’ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent...

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakanlardan Malatya Büyükşehir Belediyesine Ziyaret
Karahan Tüneli’nin araç geçişine açılması dolayısıyla düzenlenen törene katılmak için Malatya’ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.
Ziyarete, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın büyükşehir olduktan sonra kalkınma ve gelişme açısından büyük mesafe kaydettiğini söyledi. Malatya’nın sorunlarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın milletvekilleriyle birlikte yakından takip ettiklerini kaydeden Çakır, bakanlık yatırımları ile ilgili birer dosya hazırladıklarını belirterek, yapılan çalışmalar ile ilgili kısa bilgiler verdi. Çakır, “3 yıllık bir planlama yaptık. 11 ilçemizin su ve kanalizasyon şebekelerini yeniliyoruz. 100 civarında kırsal mahallemizin kanalizasyon planlaması yapıldı. 11 ilçemizin arıtma tesisi ihaleye çıkılacak şekilde planlaması yapıldı. Kanalizasyon çalışmalarının tamamının ihalesi yapıldı. Toplam da 400 milyon liralık bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir statüsü ile birlikte bize bir adet taş ocağı devroldu, biz bunu 17’ye çıkardık. Her bölgemizde, her ilçemizde taş ocakları oluşturduk. Aynı şekilde 3 tane de seyyar konkasör ile maliyetimizi yarı yarıya düşürdük” şeklinde konuştu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, imkan yok deyip yatmaktansa, işleri yapıp imkan oluşturmanın en güzeli olduğunu belirterek, insanların haklı olarak hizmet beklediklerini söyledi. Arslan, “Biz Bakanlık olarak Başbakanımızın önderliğinde, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde katkılarımızı ortaya koyacağız. Biz de bu bölgenin insanı ve bakanıyız. Milletvekillerimizle hukukumuz ve diyalogumuz bu bölgenin insanı gibi. Her yere hizmet edeceğiz ama bölgemizin de problemlerini ve çözüm yollarını yaşayanlar olarak bildiğimiz için bu anlamda hep birlikte el birliğiyle başta Malatya olmak üzere katkılar koyacağız. Benim bir başka tezim, sadece sizin kalkınmanız yeterli değil. Bölgesel kalkınırsanız, o zaman birbirinizi destekler, birbirinize faydalı hale gelirsiniz. Bu cümleden hareketle özellikle bölgemizin kalkınması adına üzerimize ne düşüyorsa katkı koyacağız. Arkadaşlarla beraber projeleri takip ediyoruz. Sırayla da çözümü için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
“MALATYA GERÇEKTEN BÜYÜMÜŞ”
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Malatya’nın çok büyüdüğünü belirterek, “Belki Malatyalılar farkında değil ama kendi evladınız yanınızda büyüyünce büyüdüğünü ve değiştiğini fark etmezsiniz. Ama dışarıdan gelen birisi ‘Ne kadar çok büyümüş, ne kadar çok gelişmiş’ derler. Malatya gerçekten büyümüş, bulvarlarıyla, parklarıyla. Şimdi çiçek bahçesinden geçerek geldik. Arkadaş diyor ki, çiçeğin merkezi olarak düşünen illerden dahi bu kadar çiçek yok” dedi. AK Parti olarak 4 fonksiyonlu belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini belediye başkanlarının halka göstereceğini söylediklerini kaydeden Yılmaz, “Alt yapı belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik ve çevre dostu belediyecilik bizim belediye başkanlarımızla görülür dedik. Malatya’da arıtma tesisleriyle, alt yapı tesisleriyle baya büyük adım atıldı. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde, çok daha güzel şeyleri Malatyalılarla birlikte Malatya’da göreceğiz” sözlerini kaydetti.
“EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞACAĞIZ”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, “Birlik ve beraberlik içerisinde hem ilimizi hem bölgemizi hem de Türkiye’yi kalkındırma yolunda el birliğiyle çalışacağız. Biz gücümüzü milletten ve halktan alıyoruz. Halktan aldığımız için de halka hizmeti hakka hizmet olarak biliyoruz. Bu noktada da bütün ekip, hem parti teşkilatımız hem kabinemiz hem Meclisimiz bir bütün içerisinde bu milletten aldığı emanetin hakkını vermek için çalışıyor” şeklinde konuştu.
“BÖLGEMİZ VE MALATYA ÇOK ŞANSLI”
Son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise bölgede yatırımcı bakanlıklarının olduğunu belirterek, 65. Hükümet döneminde bölgenin ve Malatya’nın çok şanslı olduğunu söyledi. Çalık, “Kars’tan bir bakanımız var. Bütçenin çok büyük bir bölümü Ulaştırma Bakanlığı’nda. İlk kez Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir ulaştırma bakanımız var. İnşallah bu bölgede ulaşım alanında yapılacak çalışmalarda, demir, kara ve hava yolu, hatta deniz yolu dahil olmak üzere çok önemli hizmetleri Ahmet Arslan bakanımdan alacağız. Gümrük ve Ticaret Bakanımız ekonominin omurgası ve Malatya’da. Bölgenin Abisi İsmet Yılmaz Sivas’ta Milli Eğitim Bakanlığında. İnanıyorum ki bu bölge birbiriyle rakip değil ekip ruhuyla, bölgenin kalkınmasına katkı sunarak, bakanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, valilerimiz ve bürokratlarımızla birlikte çok daha ciddi bir sıçrama yapacağız” diye konuştu.
Çakır, ziyaret anısına bakanlara sepette yaş kayısı ile kayısı kristali hediye ederken, ilgili bakanlıklara taleplerden oluşan birer dosya sundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.