Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlar Fakıbaba ve Eroğlu modern sulamaya dikkat çekti

Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, modern sulamaya dikkat çekti. Bakan Eroğlu, "Fazla su fazla ürün demek değildir" diyerek su...

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakanlar Fakıbaba ve Eroğlu modern sulamaya dikkat çekti

Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, modern sulamaya dikkat çekti. Bakan Eroğlu, "Fazla su fazla ürün demek değildir" diyerek su israfı konusunda uyarılarda bulundu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in ziyaretinin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, modern sulamanın önemine vurgu yaptı.

Çiftçilerin modern sulamaya geçmeleri halinde devlet olarak her şeyi yapacaklarını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bütün çiftçilerden rica ediyorum. Gelin hep beraber el ele verelim ve modern sulama sistemine geçelim. Bakın devlet her şeyi yapacak. Bir adım yaklaşana biz koşarak gideceğiz. Bunun sözünü veriyoruz ama karşı taraf gelmezse, kaçarsa yapacağımız bir şey yok. Dolayısıyla çiftçimize hakikaten büyük gelir sağladık. Misal Suruç’ta toplamda 900 milyon lira çiftçinin cebine para girdi. Desteklerle beraber bir onda bir milyar lira para girmiş. Neticede bu bir zenginlik. Biz bundan çok memnunuz ama orada vahşi bir şekilde suyu sarf ederse tarla elden gider. Neticede her bir suda tuz vardır. Cenabı Allah suya öyle bir şey vermiş ki buharlaşırsa bünyesindeki tuzu bırakır. Öyle olmazsa yağmur tuzlu su olarak yağar" dedi.

"Fazla su fazla ürün demek değil"

Bakan Eroğlu, "Çiftçilerimize, herkese duyuralım. Fazla su fazla ürün demek değildir. Yeteri kadar su vereceksin. Fazlası tarlanın tuzlanmasına, çoraklanmasına sebep olur. Bir de fazla su verince fazla maliyet. Öbür tarafta su isteyen kardeşine, o da kardeşi neticede, ona su gitmez. Sizlerden bunu rica ediyoruz. Bir seferberlik yapalım, hep birlikte, modern sulama" şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise tarımda büyük hamleler yapıldığını belirterek, "Biz de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak el ele vereceğiz. Tarımda inşallah büyük hamleler gerçekleştireceğiz. Bu hamleler sadece Şanlıurfa’da değil, gittiğimiz bütün şehirlerde görüyoruz. AK Parti hükumeti gerçekten ülkeyi, Türkiye’yi nasıl şaha kaldırırız, onun mücadelesini veriyoruz. İnşallah bu mücadele hızlı bir şekilde devam edecektir" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na Şanlıurfa ziyaretinin anısına tablo hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.