Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yılmaz: "Evet derseniz Cumhuriyetin ilanı kadar bu ülkeye hizmet etmiş olacaksınız"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kanal İstanbul projesine kardeş olarak gösterilen Kanal Tokat Projesinin temel atma töreninde yapmış olduğu konuşmasında "16 Nisan da bu sisteme mutlaka ’evet’ derseniz Cumhuriyetin ilanı kadar bu ülkeye hizmet etmiş olacaksınız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kanal İstanbul projesine kardeş olarak gösterilen Kanal Tokat Projesinin temel atma töreninde yapmış olduğu konuşmasında "16 Nisan da bu sisteme mutlaka ’evet’ derseniz Cumhuriyetin ilanı kadar bu ülkeye hizmet etmiş olacaksınız" dedi.

Sivas’ta düzenlenen programın ardından Tokat’a geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz havalimanında Tokat Valisi Cevdet Can ve milletvekilleri tarafından karşılandı. Bakan Yılmaz, öğrenciler tarafından kendisine verilen çiçekleri CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’a takdim etti. Karşılamanın ardından Yeşilırmak üzerinde yapılan Kanal Tokat projesinin temel atma törenine geçildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı temel atma törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yeşilırmak’ın turizme kazandırılması ve rekreasyon projesi kapsamında Kanal İstanbul’a kardeş olarak gösterilen ’Kanal Tokat’ projesinin temel atma töreninde konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olacak olan projenin Eylül ayı sonuna bitirilmesini beklediklerini kaydetti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kanal Tokat projesinin kente ayrı bir değer katacağını söyledi.

"16 Nisan da bu sisteme mutlaka "evet" derseniz Cumhuriyetin ilanı kadar bu ülkeye hizmet etmiş olacaksınız"

Bakan Yılmaz, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "İnan ki 16 Nisan’da millet hükumeti kurma Cumhuriyetin ilanı kadar önemlidir. 1950’de ki çok partili demokrasiye geçiş kadar önemlidir. Niçin önemlidir. Artık bundan sonra hükumet kavgaları olmayacak. Niçin hükumeti sandıktan sen kuruyorsun. Oyununu verdiğin gün ertesi gün hükumetin başında kim var sen biliyorsun. Dolayısıyla buna millet hükumeti diyoruz. Bir başka husus diyoruz ki, 16 Nisan da bu sisteme mutlaka "evet" derseniz Cumhuriyetin ilanı kadar bu ülkeye hizmet etmiş olacaksınız. Niçin, önümüzdeki dönem Türkiye’ye uzlaşma, barış, kardeşlik gelecek" dedi.

"Şu anda hiç bir partinin yüzde 50 oyu var mı, yok"

Bakan Yılmaz, niçin uzlaşma gelecek? diye soracak olanlar olduğunu ifade ederek açıklamalarına şöyle devam etti:

"Şu anda hiç bir partinin yüzde 50 oyu var mı?, Yok. O halde önümüzdeki dönemde hükumet kurmak için yüzde 50 oy alabilmek lazım. O halde her parti bir başkasının oyunu alabilmek için 80 milyonu kucaklaması lazım. Başka partilerle kardeş olması lazım. Kutuplaşmaları azaltması, ötekileştirmemesi lazım. O zaman sorarım bunun ne zararı var. Daha çok uzlaşma olsun. Uzlaşma olmadan bunu kazanabilmek mümkün değil. AK Parti dahi kazanamaz. Yüzde 49 oyu yüzde 51’e çıkaramaz. Bakın anayasa değişikliğini dahi MHP ile uzlaşarak önünüze getirdik. Uzlaşmanın neresi yanlış. Bu millete barış lazım doğru mu, huzur lazım doğru mu, kardeşçe yaşamamız lazım doğru mu. Evet doğru diyorsanız o halde bilin ki bu sistemin kalıcı olması için uzlaşmanın kurumsal hale gelebilmesi için sandıkta evet dememiz lazım."

Bakan Yılmaz’ın konuşması sırasında protokolün bulunduğu platformda hareketli anlar yaşadı. Korumalar protokolün bulunduğu yere girerek konuşmak isteyen bir kişiyi uzaklaştırmaya çalıştı. AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen şahsı sakinleştirmeye çalıştı. Yapılan konuşmaların ardından dualarla Kanal Tokat projenin temeli törenle atıldı. Bakan Yılmaz, Eylül ayında bitirilmesi beklenen projenin Ağustos ayında bitirilmesi için yüklenici firmadan söz aldı.

Yaklaşık 15 milyona mal olacak olan proje kapsamında ırmak adeta bir fanus içerisinde alınarak membranla kaplanacak. 15 Eylülde tamamlanması beklenen proje kapsamında Japonların bulduğu rubber dam (şişme boru) sistemi kullanılarak Yeşilırmak şişirilmek suretiyle 2 metre su seviyesi yükseltilerek Osmanlı kayıklarında vatandaşlar gezinti yapabilecek.

AB Büyükelçisinin çağrılması

Avrupa Komisyonun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerinden sonra, Türkiye’nin AB Büyükelçisini çağırması ile ilgili basın mensuplarının sorularına Bakan Yılmaz, "Arkadaşlar biz eser siyaseti yapıyoruz, ya temel atıyoruz ya hizmet açıyoruz" şeklinde cevap verdi. Kanal Tokat projesinin temel atma törenin ardından 12 kilometrelik kısmı tamamlanan Tokat-Niksar yolunun açılış törenine geçildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.