Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yardımcısı Yayman: “Yalancı muhalefetin mumu 16 Nisan’da sönecek”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kırşehir Ahi Sivil Platformu tarafından düzenlenen ’Evet’ programına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kırşehir Ahi Sivil Platformu tarafından düzenlenen ’Evet’ programına katıldı.

Kırşehir İl Müftülüğü konferans salonunda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, referandum ile ilgili, “Bizim derdimiz var. Biz Türkiye’de artık bu sistem değişmelidir diyoruz. Bu tartışmanın bir hikayesi var. Bu tartışma bitmeyen bir senfoniye dönmüş bir tartışmadır. 50 yıldır Türkiye’de Başkanlık sistemi tartışılıyor. Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tayyip Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu 16 Nisan’dan sonra makamı kaldırılacak Binali Yıldırım şu fedakarlığa ve özveriye bakın. Anadolu erenlerinin bir sözü var. ‘Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar’ bu yalancı muhalefetin de mumu da inşallah 16 Nisan akşamı sönecek” diye konuştu.

“Gazi, GATA’da yaşadığı vesayeti anlattı salondan alkış aldı”

Kırşehir’de ‘Evet’ platformu tarafından hazırlanan programda konuşan ve gazi olduktan sonra yaşadığı askeri vesayetin eşi ile gittiği GATA’da nasıl gün yüzüne çıktığını anlatan Şehit ve Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylan, salonda bulunan katılımcılar tarafından alkış aldı.

Şehit ve Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylan gazi olduktan sonra GATA’da yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Dış nizamiyeden GATA’ya girdik sıkıntı yok. İçeriye girdik dediler ki dur. Giremezsiniz neden dedim. Eşin baş örtülü dediler. Ben bu GATA’dan 3 ay önce gazi olarak çıktım. Bedel ödedim nasıl giremem. Giremezsiniz emir var. Bana sorulmadı askere giderken namaz kılıyor musun? Eşin annen baş örtülü mü? Alamayız dediler neden diye bir daha sordum. Vesayet var dediler.

Bu ülkeden her etnik guruptan gazi ve şehitler var. Biz hep birlikte büyük ve güçlü bir Türkiyeyiz.”

İl Müftülüğü salonunda düzenlenen programa Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Milletvekili Salih Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli ve vatandaşlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.