Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Veysel Eroğlu Tarihe Geçti

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu 4 tesisin temelini atmak ve 2 tesisin de açılışını yapmak için Uşak’a geldi. Atapark’ta düzenlenen tören, sahurda gerçekleşmesinden dolayı Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor.Temel atma...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 08:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Veysel Eroğlu Tarihe Geçti
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu 4 tesisin temelini atmak ve 2 tesisin de açılışını yapmak için Uşak’a geldi. Atapark’ta düzenlenen tören, sahurda gerçekleşmesinden dolayı Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor.
Temel atma programı için Uşak’a gelen Bakan Veysel Eroğlu’nu Uşak Valisi Ahmet Okur ve beraberindeki heyet Valilik binası önünde karşıladı. Burada düzenlenen basın toplantısı öncesi Bakan Eroğlu’na kendi isminin yazdığı Basketbol Süper Lig’de oynayan Uşak Sportif forması hediye edildi.
Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Vali Ahmet Okur, Bakan Eroğlu’nu Uşak’ta görmekten şeref ve onur duyduklarını söyledi. Vali Okur konuşmasında, "Sayın Bakanımız Uşak’ımızın fahri hemşehrisi ve fahri milletvekili olarak Uşak’ın her türlü problemine her türlü meselesine canı gönülden bu güne kadar sarılmış ve gerçekleştirilmesi konusunda ciddi emekler sarf etmiştir. Özellikle Uşak’ımıza kattıkları değerler için sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
TAŞYARAN VADİSİ’Nİ TABİAT PARKI YAPACAK İMZALAR ATILDI
Uşak’ta bulunmaktan çok memnun olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu kendisini Uşak’ın fahri hemşehrisi olarak hissettiğini söyledi. En çok ziyaret ettiği illerden birinin Uşak olduğunu vurgulayan Eroğlu her gelişlerinde heybelerinin dolu olduğunu, yatırımlar ile geldiğine değindi. Bu yatırımlar arasında Türkiye’de eşi benzeri bulunmayan ve ilk defa Türkiye Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay ve ekibinin ülke gündemine taşıyarak isim babası oldukları Taşyaran Vadisi’nin tabiat parkı yapılması için imzalar atıldı. Bakan Eroğlu, "Bugün de ilk defa sahur vaktinde açılış yapacağız. Altı tesisin temeli atılacak, açılış yapılacak. Temeli atılacak tesisler Eşme’de Eşmeli Göleti ve Sulaması, Merkezde Eskisaray Göleti ve Sulaması, Sivaslıda Karaboyalık Göleti ve Sulaması, Karahallı İlçe Merkezinin Boyalıdere Yankolu Taşkın Koruması geçende söz vermiştim, Karahallı Belediye Başkanı da rica etmişti. Açılışını yapacağımız iki tane de tesisimiz var. Banaz Bahadır Barajı Sulaması ve Merkez Aşağıkaracahisar Barajı ve Sulamasının açılışını yapacağız, hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Basın toplantısının ardından Atapark’a hareket eden Bakan Eroğlu vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış ve temel atma törenine katıldı. Sahur vaktinde olması dolayısıyla Türkiye’de bir ilk olan tören ağaç dağıtımı ve sahur yemeğiyle sona erdi.
Temeli atılan ve açılışı yapılan tesislerle 12 bin 510 dekar zirai alan sulanacak, 11,5 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacak, bir ilçe taşkınlardan korunacak. Tesislerin toplam maliyeti 42 milyon Türk Lirası.
Sahur programların ardından Bakan Eroğlu karayolu ile Ankara’ya hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.