Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci’den MTB’ye Ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Ticaret Borsasını ziyaret etti.Malatya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve borsa yönetim kurulu ile bir araya geldi. Ziyarete...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Ticaret Borsasını ziyaret etti.
Malatya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve borsa yönetim kurulu ile bir araya geldi. Ziyarete Bakan Tüfenkci ile birlikte beraberindeki bakanlık müsteşarları, Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da katıldı.
Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Malatya’nın kalkınmasında tüccarların önemli rolü olduğunu ifade etti. İhtisas borsaları kurmaya yönelik çalışmaları olduğunu anlatan Tüfenkci, konuyu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve diğer paydaşlarla istişare ettiklerini dile getirdi. Tüfenkci, şöyle devam etti:
“Odalar ve borsalar Türkiye için önemli ve burada faaliyet gösteren gerek tacirlerimiz gerekse çiftçilerimiz üreticilerimiz ürettikleri ürünlerin hak ettiği değerde alınıp satılması için odalarımızın borsalarımızın faal olması gerekir. Kendinden beklenen görevleri yerine getirmesi gerekir. Biz üretilen ürünlerin hak ettiği değerde satılması için bakanlık olarak bir takım düzenlemeler yapıyoruz. Lisanslı depoculuktan başlayarak akredite olmuş laboratuvarlar tarafından sınırlandıran ürünlerin ürün ihtisas borsaları kurularak alınıp satıldığı bir yapı oluşturmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Son aşamaya geldi. Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yakın bir çalışma ortamı kurduk. Onlar faydalı gördüğü çalışmaları bize getiriyor, müzakere ediyoruz.”
Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Tüfenkci’nin bakan olarak yeniden görev almasını mutlulukla karşıladıklarını söyledi. Bakan Tüfenkci’den memnun olduklarının altını çizen Özbey, “TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu beni aradı. Sayın Cumhurbaşkanımız Malatya’ya geldiğinde kendisine ’Biz 365 oda ve borsa olarak bakanımızdan memnunuz. Dürüst mütevazı ve bu göreve layık birisi. Tekrar bakan olarak görmek istiyoruz’ dedik. Cumhurbaşkanı da bize ‘hayırlı olur’ demişti. Hayırlısı da oldu. Biz Sayın Bakanımıza başarılar diliyoruz” diye konuştu.
“YENİ BİR PAZAR İSTİYORUZ”
Kayısı üretimi konusundaki sıkıntılara da değinen Özbey, “Kayısı üretimi ve pazarlaması konusunda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Malatya’nın genel bir yarası bu özellikle pazarlarımızda gıda ürünleri satılması hasebiyle buradaki denetimsizlikten vergi dairesi başkanlığı, tarım il müdürlüğü, halk sağlığı gıda kontrol bunlardan yana dertliyiz. Neden dertliyiz. Burada hijyen bir ortam sağlanmasını istiyoruz. Pazarlarımızda trafik sorunları nedeniyle dertliyiz. Malum her iki pazarda merkezde yeni bir pazar yapılmasını istiyoruz. Malatya’ya yakışan bir pazar yapılmasını istiyoruz. Yerel yönetimlerle inşallah bu sorunlarımızı aşacağız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.