Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci’den FETÖ ve PKK açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz sonrasında PKK’nın fırsattan istifade edip haince tuzaklar kurduğunu belirterek, “Hainlerin yaptıkları yanına kar kalmayacaktır. Mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.Gündeme...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz sonrasında PKK’nın fırsattan istifade edip haince tuzaklar kurduğunu belirterek, “Hainlerin yaptıkları yanına kar kalmayacaktır. Mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.
Gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’nin 15 Temmuz itibariyle FETÖ mensuplarının darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını belirterek “Bu FETÖ’nün bombaladığı bütün yerler terörle birebir mücadele eden kurumlardı. Bir boşluk oluşturmaya çalışıyorlardı ama hükümetimiz olaya el koyduktan sonra güvenlik güçlerimiz 15 Temmuz’dan önce nasıl bir arada çalışıyorsa darbe girişiminden sonra da toparlanarak FETÖ ile de PKK ile de mücadele ediyorlar” diye konuştu.
Biz biryandan FETÖ ile mücadele ederken diğer yandan da PKK terör örgütü ile mücadelenin devam ettiğini belirten Tüfenkci, “Fırsattan istifade edip son haftalarda saldırılarını artıran PKK terör örgütüne İnşallah güvenlik güçlerimiz gerekli cevabı verdiler, verecektir. Malatya’dan kalkan uçaklarla 27 terörist etkisiz hale getirildi. Bu mücadele bundan sonrada da işbirliği içinde daha da güçlenerek devam edecek, hainlerin yaptıkları yanına kar kalmayacaktır. Mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Özellikle 15 Temmuz FETÖ saldırısı sonrasında AB ülkelerinin tutumlarının da ikiyüzlü olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, “Bizim Avrupa Birliği tutumu konusunda tavrımız net. Avrupa Birliği’nin Türkiye noktasındaki terörün yanında yer alması, terör unsurlarına destek vermesi, kendi başkentlerinde bu tür yapılara izin verdikleri gibi etkinlik yapmalarına da izin vermelerini doğrusu kabullenmiyoruz” diye konuştu.
Türkiye olarak Avrupa Birliği üyelik sürecince ellerinden gelen yasaları çıkarttıklarını ve düzenlemeleri yaptıklarını ifade eden Tüfenkci, “Ancak Avrupa Birliği’nden özellikle Türkiye’nin içerisinden geçmiş olduğu durumu anlamalarını beklerdik. Avrupa Sözleşmesi’nin 15. maddesine göre almış olduğumuz olağan üstü hal kararına binaen yapmış olduğumuz uygulamalar sonrasında bir başka ülkeye söyleyemeyecekleri sözleri Türkiye’ye söylemelerini asla ve asla kabullenemiyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’de olan biteni objektif bir şekilde Avrupa Birliği ve dünya ülkelerine doğru bir şekilde anlatılmasının gerekli olduğunu ifade eden Tüfenkci, “Bununla ilgili gerek sivil toplum kuruluşları, gerek işadamlarımız, sanatçılarımız ve sporcularımız devlet olarak ta ilgili bakanlıklarımız bilgilendirme yapıyorlar. Şahsen bizde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak kendi muhataplarımızın tamamına mektuplarla Türkiye’de neler olduğunu objektif bir şekilde anlatıyoruz. Bunu işadamlarımızda yapıyorlar. Umuyorum ki Avrupa Birliği gerçekten objektif olmayı öğrenir” ifadelerine yer verdi.
Bakan Tüfenkci, Malatya’daki Erhaç Havaalanı’nın da ne zaman açılacağı sorusuna ise ‘kısa bir sürede açılacak’ cevabını verdi. Vali Mustafa Toprak da, havaalanın açılması konusunda teknik bir sıkıntı olmadığını ancak Kayseri’den izinsiz getirilen uçakların burada olması nedeniyle soruşturmanın sürdüğünü ve bu nedenle de uçuşların kapalı olduğunu söyledi. Vali Toprak, Erhaç Havaalanı’nın PKK ile mücadele kapsamında belli aralıklarla kısa süreli uçuşa açıldığını da sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.