Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci patlamanın yaşandığı sokağı inceledi

Gaziantep’e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör saldırısının yaşandığı sokağı gezdi. Tüfenkci, terörün milletin birlik beraberliği ve dayanışması ile yenileceğini söyledi.Gaziantep’te gerçekleşen bombalı saldırıda...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör saldırısının yaşandığı sokağı gezdi. Tüfenkci, terörün milletin birlik beraberliği ve dayanışması ile yenileceğini söyledi.
Gaziantep’te gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunmak üzere kente gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, patlamanın yaşandığı sokağı gezdi. Patlamada yakınlarını kaybeden ailelere taziye ziyaretinde bulunan Tüfenkci, patlamanın olduğu sokakta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tüfenkci terörü kınayarak ülkemizin son günlerde terör örgütlerinin saldırısı altında kaldığını belirtti.
“Terör örgütlerinin yaptıkları yanlarına kar kalmayacak”
Bakan Tüfenkci, terörü milletimin dayanışması ile yeneceklerini belirterek, "Gaziantepli hemşirelerimizin başı sağ olsun, öncelikle gördüğümüz manzara karşısında dehşete düşmemek mümkün değil. Özellikle çocuklarımızın, kadınlarımızın hayatını kaybetmesi artık insanlarımızın barbarlığı, vahşiliği bırakın kelimelerle izah etmek mümkün değil. Ve bu terör örgütlerinin sadece birkaç terör örgütü değil. Adeta ülkemiz son günlerde terör örgütlerinin saldırısı altında kaldı. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te, ondan önceki gün Elazığ, Bolu ve Diyarbakır’da insanlığa sığmayan eylemler gerçekleştiren terör örgütlerin amacı bu halkı yıldırmak ve endişeye sevk etmek, bu milletli pasivize etmek, millet Allah’a hamd olsun ne endişe ne korkuya paniğe kapılıyor. Soğukkanlılık içerisinde bu canilerden hesap sorulmasını bekliyor. Millet olaya el koyuyor ve milletin devlet ile bütünleşmesi neticesinde bu örgütler iyice kuduruyorlar. Ama bu örgütlerin yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır” dedi.
“Ortak olarak bu acıları hafifletmemiz lazım”
Terör örgütü DAEŞ’in hain saldırısını kınayan Tüfenkci, "Milletimize yapılmış bir saldırı ve bunun hesabını da inlerinde veriyorlar. Vermeye de devam edecekler. Biz bu bataklıkları kurutacağız. Bataklıklar kurumadığı sürece bizim burada rahat etme şansımız çok az, biz burada daha çok birlik ve beraberlik içerisinde provokasyonlara gelmeden birbirimizi inanarak ve güvenerek acıların üzerinden siyaset yapmayarak, bütün acıları paylaşarak ve ortak olarak bu acıları hafifletmemiz lazım. Ancak terör örgütlerine karşı bu şekilde dayanışmayla biz bu terör örgütlerinin üstesinden gelebiliriz. Ben burada büyükşehir belediye başkanına, valimize ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Kısa zaman da yaraları sarmak adına fiziki şartları iyileştirme noktasında fiziki yaraları sarma noktasında gereken adımları atmışlar. Ve hızlı bir şekilde tamiratlara girişmişler. Bu konuda kendilerini bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Birlik beraberliğimiz bozamayacaklar”
Konuşmasının sonunda dün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya da değinen Tüfenkci, ”Biz bu oyunlara millet olarak gelmeyeceğiz. Bu yapılan hain saldırı birlik ve beraberliği bozmaya yöneliktir. Ben buradan da bir kez daha kendisine geçmiş olsun diliyorum. Tüm bu saldırıda yaralananlara ve bu sabah Cizre’deki hain saldırı sonucu hayatlarını kaybeden bütün güvenlik güçlerimize cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu yapılan saldırıların hesabı tek tek sorulacaktır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.