Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci, Malatya’da Partilerin İl Başkanlarıyla Toplantı Yaptı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti, MHP, CHP Malatya il başkanları ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile kentin sorunlarına ilişkin istişare toplantısı yaptı.Bir restoranda gerçekleştirilen toplantıya...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti, MHP, CHP Malatya il başkanları ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile kentin sorunlarına ilişkin istişare toplantısı yaptı.
Bir restoranda gerçekleştirilen toplantıya Bakan Bülent Tüfenkci ile birlikte AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır katıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Malatya’nın herkesin ortak paydası olduğunu söyledi. Kente ilişkin sözü olan herkesin dikkate alınması gerektiğinin altını çizen Tüfenkci, “Malatya bizim ortak paydamız. Malatya ile ilgili sözü olan herkesin sözü değerlidir ve dikkate alınması gerekir. Bizim göremediklerimizi muhalefetteki arkadaşlarımız görmüş olabilir. Bir araya geldiğimizde esasında sorunların ortak olduğunu görüyoruz. İnşallah başkanlarımızın da önerileri doğrultusunda sorunların çözümü konusundaki çalışmaları daha da hızlandıracağız. Bilindiği gibi Malatya’da onkoloji hastanesinin kurulması planlandı. Bunun için yatırım ayrıldı. 75 milyon TL’ye mal olacak bir hastane inşa edilecek. Temelini de yakında atarız inşallah" dedi.
Bakan Tüfenkci şunları kaydetti:
"Stadyumun ismi tartışılır, konuşulur. Önemli olan o stadyumun yapılması ve hizmete girmesidir. Malatya’nın gelişimi, değişimi, dönüşümü ve büyümesi, sosyal ve kültürel anlamda hareketlenmesi Malatya’da yaşan herkesi mutlu eder. Hedefimiz Malatya’yı marka şehir halsine getirmek. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere diğer belediyelerimiz, valiliğimiz, ilin bürokratları ve milletvekillerimizle beraber muhalefeti ile iktidarı ile bu hedef doğrultusunda hareket etmemiz gerekir. Malatya’da bir bakanlığın çıkması sadece Malatya’da yaşayan insanlarımızı değil, Malatya dışında yaşayan hemşerilerimizde memnun ettiğini görüyoruz.”
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer, “Malatya için Bakan Tüfenkci’nin yeniden görev alması övünç kaynağı olmuştur. 1 Kasım’dan sonraki çalışmaları yeniden Bakan olmalarına etkili olmuştur. Biz kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.
CHP İl Başkanı Enver Kiraz da Bakan Tüfenkci ile Malatya’nın sorunlarını paylaşma imkanı bulduklarını ifade etti. Kiraz, “Uzun yıllardır Malatya’nın bir bakanı yoktu. Malatya bunun sıkıntısını çok yaşadı. Malatya’nın sorunlarını paylaşma imkanı bulduk. Bakanlık verilmesini değerli bulduğumuzu her platformda ifade ediyoruz. Malatya bizim herkesin yaşadığı bir kent. Malatya’nın iyi bir noktaya gelmesi için herkesin katkı sunması gerekiyor. Yeni yapılacak stadyumun isminin de İnönü ismiyle kalması yönündeki görüşümüz de devam ediyor” şeklinde konuştu.
MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ise “Gerek yerelde gerek ulusal çapta Malatya ile alakalı konuları görüştük. Umuyoruz Sayın Bakan Tüfenkci bunun takipçisi olacaktır. Trafik, çevre yolu gibi. Sürekli gündemde olan, halkımızın da aşina olduğu konular bunlar. Stadın isminin ‘arena’ olarak anılması bana göre yanlış. Mümkünse bu ismin değişmesini istiyoruz. Şeker Fabrikası’nın kapanmamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.