Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci, Kars’ta ikinci el araç satış düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kars’ta Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında hazırlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı" ile ilgili açıklamalarda bulundu.Ardahan...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kars’ta Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında hazırlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı" ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ardahan Çıldır Aktaş Sınır Kapısı’nda bir takım incelemelerde bulunmak üzere Kars’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Harakani Havaalanı’nda gazetecilerin sorularını cevapladı.
Bakan Tüfenkci, vatandaşların yıl içerisinde 3’den fazla otomotiv alım-satımına müsaade etmeme noktasında görüşleri olduğunu belirtti.
Tüfenkci, özellikle galericilerin sattıkları araçlara 10 bin kilometreye kadar garanti kapsamına girmesini sağlayacaklarını söyledi. Tüfenkci, “Ticaretin biliyorsunuz canlı ve kendine has kuralları var. Biz esasında bakanlık olarak ticaretin her türlüsünün serbest olarak yapılmasından yanayız ve müdahalede de bulunmak istemiyoruz. Ama piyasayı gözetleme ve denetleme görevlerimiz içerisinde bu bağlamda ikinci el satışlarının piyasadan gelen taleple birlikte özellikle düzenlenmesi gerektiği noktasında sektörün ve ikinci el piyasasının ciddi talepleri vardı” dedi.
"Bununla ilgili özellikle kayıt dışılığı önlemek, vatandaşların ikinci el de olsa bir takım haklarının olması gerektiğini, yine bu işin erbapları yani galericiler ve otomotivcilerin dışında vatandaşında sürekli al-sat yapmasının doğru olmadığını düşünerek, vatandaşın yıl içerisinde 3’den fazla otomotiv alım-satımına müsaade etmeme noktasında bir görüşümüz var" diyen Tüfenkci, “Tabi bu taslağı kamuoyunun görüşüne açtık. Tartışılan da bu, önümüzdeki günler içerisinde bunu uygulamaya geçireceğiz. Ve bu işi yapanlar özellikle galericilerin sattığı araçlara da 10 bin kilometreye kadar garanti kapsamına girmesini sağlıyoruz. Bu tasarı ile ve diğer bir noktada tabi ikinci elde ticaret yapanların özellikle dolandırılma risklerinin fazla olduğunu düşünerek bu düzenlemeyle bir takım güvenceleri var. Onu da hayata geçireceğiz. Dediğim gibi bu kamuoyunun görüşüne açılan bir düzenleme önümüzdeki günlerde kamuoyuyla beraber sektör ile beraber son şeklini verip düzenlemeyi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.