Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci Elazığ’da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terörün amacına ulaşamayacağını belirterek, "Teröre inat üreteceğiz. Teröre inat bu topraklarda kalıp bu toprakların gelişmesi için mücadele edeceğiz" dedi.Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terörün amacına ulaşamayacağını belirterek, "Teröre inat üreteceğiz. Teröre inat bu topraklarda kalıp bu toprakların gelişmesi için mücadele edeceğiz" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla Elazığ’a geldi. İlk olarak valiliği ziyaret eden Tüfenkci’ye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğu, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve il protokolü eşlik etti. Tüfenkci, burada açıklamalarda bulundu.
Elazığ’ın bölgede güvenli şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan Tüfenkci, “Bu hain ve alçak saldırı ile bu huzuru ve güveni bozmaya çalışanlar asla başarı elde edemeyecekler. Yine Elazığ huzur kenti olmayı sürdürecek. Burada hesap yapanların hesaplarını başarıya eriştirmeyecek. Bu noktada Elazığlı hemşehrilerim gerçekten kararlıdır ve teröre geçit vermeyecektir. Elazığ esasında bölgede terörle anılmayı hak eden bir il değil. Bölgesinin parlayan yıldızlarından birisidir” dedi.
“Teröre inat üreteceğiz”
Valiliğin, belediye başkanının ve milletvekillerinin saldırıya uğrayan emniyet binasının yerini Elazığ’a bir park alanı olarak kazandırılması ve o günün hafızalarda tutulması için taleplerin olduğunu ifade eden Tüfenkci, “Yeni emniyet binası ile ilgili projeler ve taşınma fikri 2013’den buyana olan bir husustur. Bizde inşallah bunu başbakanımıza ve ilgili bakanımıza iletip bu konunun hep birlikte takipçisi olacağız. İnşallah o yeri de Elazığlılara kazandırmış oluruz. Terörün amacı korku, panik ve endişe yaratmaktır. Biz bu terörün bu amacına ulaşmasına vesile olmayacağız. Biz teröre inat üreteceğiz. Teröre inat bu topraklarda kalıp bu toprakların gelişmesi için mücadele edeceğiz. Terör nereden gelirse gelsin, ne adına gelirse gelsin terörün her türlüsüne de aynı duruşu sergileyeceğiz. Dün sergiledik, bugün de sergiliyoruz, yarında sergileyeceğiz” diye konuştu.
“Bu terörü yapanlara da arkasındakilere de hesap soracağız”
Tüm terör örgütlerinin amacının aynı olduğunu aktaran Tüfenkci, şunları kaydetti:
“DAEŞ, PKK, Fetullahçı terör örgütü, DHKP-C ve adı ne olursa olsun bunların ortak amacı Türkiye’yi bölmek ve parçalamaktır. Türkiye’nin enerjisini bu terör örgütleriyle boşa çıkarmayı ve içine kapatmayı hedefliyorlar. Biz onların aksine içine kapanmayacağız. Dünya ile entegre olacağız. Bu terörü yapanlara da arkasındakilere de hesap soracağız. Güvenlik güçlerimiz hem şehir merkezlerinde hem kırsalda hem de sınır ötesinde terörden hesap soruyorsa bundan sonrada sormaya devam edecektir. Biz büyük bir devletiz. Bu bombalamalar veya bir başka terör faaliyetleri bizleri asla yıldıramaz. Asla birlik ve beraberliğimizi bozamaz. Bizi asla birbirimize düşüremez ve bu millet provokasyonlara gelmez. Kimse de bundan medet ummasın. İnşallah birlik beraberlik içerisinde bununda üstesinden geleceğiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.