Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci: “Birileri Türkiye’nin gündemi terör olsun diye uğraşıyor’’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Birileri Türkiye’nin gündemi terör olsun diye uğraşıyor ama biz istiyoruz ki Türkiye’nin gündemi ekonomi, üretmek, istihdam, işi ve aşı büyütmek olsun" dedi.Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Birileri Türkiye’nin gündemi terör olsun diye uğraşıyor ama biz istiyoruz ki Türkiye’nin gündemi ekonomi, üretmek, istihdam, işi ve aşı büyütmek olsun" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) hizmet binasının resmi açılış törenine katıldı.
Niyazi Mısri Mahallesi Çevreyolu üzerinde bulunan ve bölgenin en büyük odası olma özelliği taşıyan hizmet binasının resmi açılış törenine Bakan Tüfenkci ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karaca, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda resmi kurum ve kuruluş temsilcisi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki oda ve borsa başkanları ile davetliler katıldı. Açılış töreninin ardından Bakan Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu illeri oda ve borsa başkanlarıyla TSO binasındaki 15 Temmuz Şehitleri Meclisi Salonu’nda bir araya geldi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, MTSO’nun yeni hizmet binasının hayırlı olmasını temenni ederek, “Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin. Bu odanın yapılmasında emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Malatyalılar büyük bir feraset ve cesaret örneği sergiledi”
Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Tüfenkci, 15 Temmuz akşamı Türk Milletinin ve Malatyalıların büyük bir feraset ve cesaret örneği sergilediğini söyleyerek, “Ben vatana ve bayrağa sahip çıkan, onurumuzu ve namusumuzu tanklara ezdirmeyen herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi şehit olanlara da Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
“Hiçbir zayiat vermeden operasyonumuz devam ediyor”
Tüfenkci, ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunu da değerlendirerek, “Biz dün itibariyle malum terör örgütünü sınırlarımızdan uzaklaştırmak ve meşru müdafaa hakkımızı kullanmak adına Suriye’ye bir operasyon düzenledik. Allah’a hamdolsun hiçbir zayiat vermeden başarıyla da operasyonu gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
“Birlik ve beraberlik tablosundan rahatsız olanlar var”
Bakan Tüfenkci, Artvin’in Şavşat ilçesi Yanıklı Köyü yakınlarında CHP konvoyuna yapılan terör saldırısı ile ilgili olarak da, “15 Temmuz darbe girişiminde önemli bir tablo ortaya çıktı. Bu birlik, beraberlik tablosundan rahatsız olanlar ve bunu çekemeyenler CHP Genel Başkanına karşı bir terör eylemi gerçekleştirdiler. Bu terör eylemini yapanlar PKK’dır. Amaçları bu tablonun yaşanmamasıdır, provokasyonlar yaparak insanlar arasındaki siyasi görüş ayrılıkları, etnik kimlikleri körükleyerek insanları birbirleriyle kavga eder hale getirmektir. Ama Allah’a hamdolsun bunu başaramayacaklar. Ben buradan bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına geçmiş olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.
“Biz istiyoruz ki Türkiye’nin gündemi ekonomi, üretmek, işi ve aşı büyütmek olsun”
Birçok terör örgütünün Türkiye’ye farklı yerlerden saldırdığını belirten Tüfenkci, “Birileri Türkiye’nin gündemi terör olsun diye uğraşıyor ama biz istiyoruz ki Türkiye’nin gündemi ekonomi, üretmek, istihdam, işi ve aşı büyütmek olsun. Tam da bu noktada ben katkıları için TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Özverili bir şekilde hem hükümete önerilerini sunuyor hem de gündemin ekonomi, ihracat ve üretim olması konusunda duyarlılık sergiliyor. Ben ayrıca, 15 Temmuz’daki duruşları için hem iş alemine hem de milletimize teşekkür ediyorum. O gün milletimiz esasında ekonomiyi de kurtardı. Hemen 16’sında iş yerlerini ve fabrikalarını açarak üretime devam etti. 18’inde de para transferleri yaptı ve sanki 15 Temmuz’da darbe girişimi olmamış gibi işine gücüne devam etti” diye konuştu.
“Amacımız Malatya’yı kalkındırmak”
Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, amaçlarının Malatya’yı kalkındırmak olduğunu kaydederek, “Malatya ticaretinin büyüdüğü söyleniyor ama maalesef bu Malatya yetmiyor. Bizim böyle bir dönemde Malatya ihracatını ve ekonomisini daha da büyütmememiz gerekiyor. Bu konuda bir bakanımızın olması bizim için büyük bir şans. Biz, kendisinin vermiş olduğu talimatları uygulayarak bu konudaki hedefimize ulaşmak istiyoruz. İnşallah Malatya’yı daha iyi bir noktaya getiririz” dedi.
“Malatyalılar büyük bir cesaret sergiledi”
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Malatya’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Ben 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Malatyalıların cesaretle durduğuna şahitlik ettim. Gözü dönmüş FETÖ mensupları sizler gibi yürekli insanlar karşısında geri püskürtüldü. Malatya büyük bir cesaretle vatanına, bayrağına ve demokrasisine sahip çıktı, Allah hepinizden razı olsun. Ben bu vesileyle bu vatan için canını vermekten çekinmemiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Suriye’de de bu milletin canına kasteden teröristlere karşı operasyon başlatan ordumuza başarılar diliyorum. Allah hepsinin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.
“Adam gibi adam”
Hisarcıklıoğlu konuşmasında, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile de gurur duyduğunu söyleyerek, “Kendisi Malatya insanının nasıl olduğunu gösteren bir insan, adam gibi adam. Rahmetli Özal gibi özel sektör odaklı, 7 gün 24 saat demeden gece gündüz çalışıyor” ifadelerine yer verdi.
“Malatya zenginleşirse Türkiye zenginleşir”
Malatya ekonomisinin son dönemlerde iyi bir ivme yakaladığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Ben bunu size gaz vermek için söylemiyorum ama iyiye Malatya’da ekonomi anlamında ülke geneline kıyasla güzel şeyler yaşanıyor. Mesela son dönemde Türkiye’de iş yeri artış oranı yüzde 2 olmuş, Malatya’da bu rakam yüzde 5, Türkiye’nin iki buçuk misli üzerinde bir performans göstermiş. Yine Kurumlar Vergisi Mükellefi Türkiye’de yüzde 4 artarken, Malatya’da artış yüzde 6, Türkiye performansının yüzde 50 üstünde. Bir diğer artış ihracatta, Türkiye’de ihracat bir önceki yılın ilk 7 ayına göre yüzde 2 düşerken, Malatya’nın ihracatı yüzde 17 artmış. Ayrıca, Allah nazarlardan saklasın Malatyalıların bankalarda bir buçuk milyar dolar parası var. Malatya’da bu güzel tablonun oluşmasının altında yatan birlik ve beraberliktir. Bakan, Vali, milletvekili, belediye başkanları hepsi bir ve beraber, bu birlikteliğinize de Allah rahmet ve bereket gösteriyor, işin formülü bu, inşallah böyle de devam eder. Malatya zenginleşirse Türkiye zenginleşir” şeklinde konuştu.
“Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var”
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Kekin ise, Malatya’nın ve Bölgenin önemli yatırımlara ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Bunun yanında bugün bölgemizin ve ülkemizin birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe de büyük ihtiyacı var. Ben bu hususlara katkı sağlayacak olan böyle bir toplantının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve Malatya için hayırlı olmasını diliyorum. Bu toplantının aslında bütün illerde yapılması gerekiyor” diye konuştu.
“İş dünyası darbe girişimine büyük bir tepki verdi”
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, iş dünyasının darbe girişimine karşı büyük bir tepki verdiğini söyledi. Erkoç, “Darbe girişiminin ilk dakikalarında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun darbe girişiminin karşısında olduğunu belirten açıklaması, iş dünyasını memnun etmiştir. Ben bu duyarlılığından dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.