Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Soylu: “Suriye’ye sırtımızı dönseydik tarih bizi affetmezdi”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Eğer biz Suriyeli kardeşlerimize sırtımızı dönseydik, kapılarımızı kapatsaydık, onları bu coğrafyaya almamış olsaydık ve onları kendi kaderleriyle baş başa bırakmış olsaydık tarih bu aziz milleti...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 01:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 01:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Soylu: “Suriye’ye sırtımızı dönseydik tarih bizi affetmezdi”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Eğer biz Suriyeli kardeşlerimize sırtımızı dönseydik, kapılarımızı kapatsaydık, onları bu coğrafyaya almamış olsaydık ve onları kendi kaderleriyle baş başa bırakmış olsaydık tarih bu aziz milleti affetmezdi.” dedi.
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kocaeli’nden kalabalık bir heyetle Mardin’e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentteki STK ve kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.
Özel bir otelde düzenlenen programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin’in kendileri farklı olduğunu ve medeniyetimize bir armağan olduğunu söyledi.
“Büyük bir sınavdan geçiyoruz”
Bakan Soylu, “Şunu söylemek istiyorum; 19. Yüzyılın sonunda bizi cezalandırmak istiyorlar. Bu millet kendi tüylerinden büyük bir mücadele ortaya koydu. Biz bugün büyük bir sınavdan geçiyoruz. Ama kıymetli Mardinli ve Kocaelili hemşerim; biz ilk kez büyük bir sınavdan geçmiyoruz. Osmanlı Rus harbinde, Kafkasya’da zulmedilen insanlar sorunlarını, hürriyetlerini, özgürlüklerini bu Anadolu coğrafyasında buldular.” dedi.
“Herkesi kucaklıyoruz”
Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını anımsatan Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ne kurumlarımızı incitiyoruz, ne insanlarımızı incitiyoruz, dün bize yaşattıkları tuzaklardan elde ettiğimiz tecrübelerle herkesi ama herkesi kucaklıyoruz. Bunu bilmenizi istiyorum. Biz sadece kendi milletimizi, kendi kültürümüzü, kendi inancımızı ve coğrafyamız değil Saddam’ın kimyasallarından kaçıp gelen Peşmergelere de kucak açtık. Türkiye Cumhuriyeti devleti eski devlet değildir, bu millet de eski millet değildir.”
“Kimsenin gücü buna yetmeyecek”
“Kimsenin gücü bizi kardeşliğimizden koparmaya yetmeyecek” diyen Soylu, bunun net olarak bilinmesi ve anlaşması gerektiğini dile getirdi. Soylu, “Ben bu coğrafyada çok gezdim. Bilmiyoruz siz hiç Bismil Ovası’yla hiç konuştunuz mu? Ben Bismil Ovası’yla konuştum. Terör olayları bittiği zaman onların ortaya koymuş olduğu o şahlanışı bilmiyorum hiç yaşadınız mı? Biz yaşadık. Hepimiz yaşadık, hepimiz yaşıyoruz, hepimiz yaşayacağız. Şunu çok net söylemek istiyorum.” dedi.
“Suriye’ye sırtımızı dönseydik tarih bizi affetmezdi”
Bakan Soylu, “Bugün Suriye’de biz arkamızı dönemeyiz. Yan tarafta bir kadın bir anne bir kız imdat istediğinde hanginiz pencerenizi kapatıp duyarsız kalabilirsiniz. Nasıl onlara sırtımızı dönebiliriz. Biz onlara sırtımızı dönseydik, kapılarımızı kapatsaydık, onları bu coğrafyaya almamış olsaydık ve onları kendi kaderleriyle baş başa bırakmış olsaydık tarih bu aziz milleti affetmezdi. Her şey paradan puldan ibaret değildir. Dünya tarihine bugün de dün de insanlık dersi verdik. Biz böyle bir milletimiz.” diye konuştu.
Programın ardından Bakan Soylu Mardin’den ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.