Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Soylu Silopi’de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak’ın Silopi ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel tarafından karşılanan...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak’ın Silopi ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve İl Emniyet Müdürü Celal Sel tarafından karşılanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, buradan karayolu ile Silopi ilçesine geçti. Silopi Kaymakamı Savaş Konak’ın karşıladığı bakan ve beraberlerindeki heyet ilk olarak Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. İlçenin asayiş durumu hakkında bilgi alan Bakan Soylu, “Biz dünyanın en pahalı arazisi üzerinde oturuyoruz. Herkesin gözü bu pahalı araziye sahiplik yapmaktır. Bunun sahibi de milletir, bu da bellidir. Bunun sahipliğinden de vazgeçmeyiz. Onun için bazen zayıflatmaya, gücümüzü sınamaya beyhude uğraşlar vardır. Biz bu toprakların sahibiyiz. Bu milletin her ferdi bu toprakların sahibidir. Sırt sırta, omuz omuza bu mücadeleyi her noktada her dönem gösterdik. Bu milletimizin birliğine kastedilmek istenen büyük bir operasyondur. Bizim karşı operasyonumuzdur, huzura yönelik bir operasyon. Bunun karşısında yıllarca bize dost gibi görünen ülkelerin olduğunu bilmek gerekir. Bu sadece bu topraklardan nefret edilen bir operasyon değildir. Bu tamamen etrafımızdaki coğrafyanın, Ortadoğu’da, bu bölgede yeniden zihninde tasarlamak istediği olayların öncesinde gerçekleştirdiği bir operasyondur. Nasıl ki bundan önceki tarihlerde dönemlerde şunu diyor isek; Kürt’üyle, Türk’üyle, Çerkez’iyle bu ülkenin istiklal mücadelesinde bu birlikteliği nasıl ki yaşadık, bilin ki yüz yıl sonra, yüz elli yıl sonra bu bölgede yaşanan ve bizim birlikteliğimize, bizim büyümemize kasteden bu anlayışa karşı ortaya konulan bu kararlılık hem kamu düzeninde sağlanan kararlılık hem de insani ve vicdani kararlılık bundan yüz yıl sonra, yüz elli yıl sonra tarihin en önemli anlayışlardan biri olarak hem dünyaya hem de insanımıza o günkü neslimize anlatılacaktır. Bilmelisiniz ki Suriye’nin huzuru bu kararlılıktan geçer. Irak’ın huzuru bu kararlılıktan geçer. Yapmak istediklerini çok iyi anladık ve mukabele ettik. Biz birbirimize muhtacız. Halkımızın manevi gönlünü okşamak bizim birinci vazifemizdir. Bugün Dünya Çocuk Günü. Özellikle terör örgütüne müzahir bir grup Türkiye’yi eleştiriyor. Biz dünyada 2006’da bu konuda ödül almış ülkeyiz. Peki, 18 yaşının altındaki çocukları 15 yaş altındaki çocukları dağa götürüp her birini terörist yapmak için analarından, babalarından, ailesinin şefkatinden koparanlara bir söz söylenmez mi? Biz bunu yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Buna ne kadar sabırla mukavemet eder ve buna karşı birlikte bir sabır zırhı ortaya koyarsak, zannediyorum ki gelecek neslimize çok iyi ve anlamlı bir Ortadoğu ve Anadolu bırakırız” dedi.
Bakan Soylu ve beraberindekiler ilçe emniyet müdürlüğü önünde toplu fotoğraf çektirdikten sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Soylu yolda karşılaştığı çocuklara büyük ilgi gösterdi ve sohbet etti. Esnaflara ziyaret gerçekleştiren Soylu sıkıntılarını dinledi. Bakan Soylu girdiği bir kuaför salonunda Türkiye-Hırvatistan maçını bir süre seyretti. Bakanın çarşı ziyareti sırasında üst düzey güvenlik önlemleri göze çarptı. Emniyet birimlerine ait bir shortland araca sinyal kesici jammer yerleştirildiği görüldü. Çok sayıda özel harekat polisi de koruma sağladı.
Bakan Soylu esnaf ziyaretini gerçekleştirdiği bir pastanede sivil toplum örgütleri ve esnaflar ile basına kapalı bir süre görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Bakan Soylu ilçede yürütülen çalışmaları yerinde denetledi. Polis lojmanları yanında yeni yapılan TOKİ konutlarının temel atma çalışmalarını denetledi. Konutlarının çatışmalarda evleri hasar gören vatandaşlara teslim edileceği öğrenildi.
Bakan Soylu, 30 Mayıs’ta zırhlı polis aracına yönelik saldırıda hayatını kaybeden Ekrem Birlik ve Halime Birlik’in taziyesine katıldı. Bakan Soylu’yu eski AK Parti İl Başkanı Rızgin Birlik karşıladı. Bakan okunan duanın ardından buradan ayrılarak AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti.
Soylu buradaki ziyaretinde kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Tek tek herkesin elini sıkan Soylu, AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan ile bir süre sohbet etti. Daha sonra parti binası önünde AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, Bakan Soylu’ya bir seccade, 1960 Silopispor Başkanı Aziz Solmaz ise üzerinde bakanın ismi yazılı 73 numaralı forma hediye etti.
Bakan Soylu daha sonra sivil toplum kuruluşları ve sendikaların yer aldığı oteldeki iftar programına katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.