Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Soylu, Kocaeli’de İftara Katıldı

Pirelli Fabrikası’nın geleneksel iftar yemeğine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Ülkemizin dünyada daha iyi rekabet edebilmesini sağlayacak alanları açmaya çalışıyoruz” dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 23:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 23:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pirelli Fabrikası’nın geleneksel iftar yemeğine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Ülkemizin dünyada daha iyi rekabet edebilmesini sağlayacak alanları açmaya çalışıyoruz” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türk Pirelli Fabrikası’nın geleneksel iftar yemeğine katıldı. Yağmur altında gerçekleştirilen iftar programına Bakan Soylu ile birlikte Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile Pirelli Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkanı Alberto Pirelli de katıldı. Oruçların açılmasının ardından programa katılan işçilere hitap eden Bakan Soylu, “Siz burada bu yağmur altında, şu bereket altında oturmakla birlikte birliğimizi, beraberliğimizi ve bir arada olmamızı, her birimizin ayrılmaz parçamız olmamız gerektiğini ilan ediyorsunuz. Sizinle aynı sofrada oruç açmaktan, iftar yapmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum” dedi.
“ÜLKEMİZİN DÜNYADA DAHA İYİ REKABET EDEBİLMESİNİ SAĞLAYACAK ALANLARI AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ”
İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 saate indirecek olan Osmangazi Köprüsü’nden de bahseden Bakan Soylu, “Bugün bir cenaze vesilesiyle Yalova’daydım. Yalova’ya giderken de Osmangazi Köprüsü’nden geçtim. Yalova’dan buraya gelirken de henüz açılmayan ve orada çalışanlarımızla, işçilerimizle birlikte olduğumuz o muazzam eserin, o özgüven anıtı olarak nitelendirdiğimiz eserin ve o özgüven anıtının her birimize, bu ülkede yaşayan her insana önemli bir anı kattığı o eseri orada görmenin bir Türk genci olarak, bu ülkenin bir insanı olarak, hem Türk mühendisler hem de ona katkı koyan yabancı mühendislerin oluşturduğu bu muhteşem eseri bugün görmenin mutluluğu içerisindeyim. Dün hayal edemediğimiz üçüncü boğaz köprüsünden, Avrasya Tüneli’nden ve dün hayal edemediğimiz 2 bin, 3 bin dolar kişi başına düşen gelir seviyesinden 10 bin dolarlara gelmiş, onu aşmaya çalışan, bir ülke haline geldik. Bunu hep beraber sağlıyoruz. Bir taraftan siz üretiyorsunuz, o imkanlar sağlanıyor. Bir taraftan biz çalışıyor, ülkemizin dünyada daha iyi rekabet edebilmesini sağlayacak en önemli alanları açmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
“DÜNYADA HERKESİN GÖZÜNÜN ÜZERİNDE OLDUĞU BİR ARAZİDE YAŞIYORUZ”
Bütün dünyanın gözünün Türkiye topraklarında olduğunun altını çizen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Bilmenizi istiyorum ki dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Dünyada herkesin gözünün üzerinde olduğu bir arazisinde yaşıyoruz. Batı ile doğuyu birleştiren, batı ve doğunun birbiriyle ahenk sağlayabilmesini gerçekleştirebilecek bir arazinin üzerinde oturuyoruz. Biz, bizim emanetimizin ne olduğunu ve bu emanetin yarına nasıl gidebileceğini biliyoruz. Evet, bugün yine şehitlerimiz var. Canımız acıyor. İçimiz burkuluyor. Sorumluluk hissediyoruz. Ama biz bu şehitlerimizin ne için verildiğini, ne için Türkiye’ye karşı böyle hunharca bir davranışın yapıldığını biliyoruz. Eğer Marmaray’ı yapmasaydık, üçüncü boğaz köprüsüne adım atmasaydık, kişi başına gelir seviyesi 10 bin dolara ulaşan bir ülke olmasaydık bunlar olmayacaktı. Her büyümenin bir bedeli vardır. Ama yine bilmenizi istiyorum. Büyüyeceğiz ve birbirimize aramızdaki bu nifaka karşı kardeşliğimizle bunların üstesinden geleceğiz. Hiçbir endişe etmeyin. 780 bin kilometrekareden bir tek çakıl taşı koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir, kimsenin takati yetmeyecektir, kimsenin aklından da bundan sonra böyle bir şey geçmeyecektir. Bunu net bir şekilde sizlere ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu, konuşmasının ardından programına devam etmek üzere iftarın yapıldığı alandan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.