Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özlü, Düzce’de partililerle bayramlaştı

DÜZCE (İHA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce’de AK Parti bayramlaşma törenine katıldı.Bakan Özlü, yaptığı konuşmada, 65. Hükümetin yaptığı çalışmalardan bahsetti. “Türkiye Varlık Fonu kuruldu” diyen Bakan...

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2016 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Özlü, Düzce’de partililerle bayramlaştı
DÜZCE (İHA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce’de AK Parti bayramlaşma törenine katıldı.
Bakan Özlü, yaptığı konuşmada, 65. Hükümetin yaptığı çalışmalardan bahsetti. “Türkiye Varlık Fonu kuruldu” diyen Bakan Özlü fon sayesinde bundan sonra büyük projeleri yani Kanal İstanbul gibi, köprü gibi projeleri Türkiye Varlık Fonundan finanse edileceğini bildirdi.
Varlık fonunun gelişmiş ülkelerin hepsinde olduğunun altını çizen Bakan Özlü konuşmasına şöyle devam etti:
“Bireysel emeklilik fonu kuruldu. 45 yaşın altında herkesin önceden zorunlu olarak bir emeklilik sistemi olacak. Bu fon sayesinde önümüzdeki 10 yılda 100 milyar lira bir birikim bekliyoruz. Biliyorsunuz Türkiye’nin temel sorunu. Türkiye’nin çok parası yok. Yatırım yapmak için ya yabancı ülkelerden kredi kullanacaksınız ya da tasarruf edip para biriktireceksiniz. Bireysel emeklilik fonu ciddi bir hamledir. Yatırım teşvik sisteminde ciddi düzenlemeler yaptık. Bu aslında artık her şeye uygun teşvik sistemi değil proje bazlı teşvik sistemi. Yani ihtiyacınız ne ise o ihtiyacına göre teşvik sistemi. Türkiye’ye getirilen önemli bir yeniliktir. Kamu alım garantisi verilmesine ilişkin vaatler var. Bakın çek yayası değiştirdik. Bu yasada karşılıksız çeke yeniden hapis cezası getiriyoruz. Bu işin ciddiyeti bakımından önemli. İflas erteleme kanunu çıkarttık şirketlerin gereksiz yere iflah etmenin önüne geçmek istiyoruz. İş adamlarına yeşil pasaport vereceğiz. Çok sayıda reforma imza atmış bir hükümetiz.”
Konuşmaların ardından ise AK Parti ailesi bayramlaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.