Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özhaseki Cizre’de

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, pozitif ayrımcılık yaparak, Cizre’de 3 bin 250, Silopi’de ise bin konut yapacaklarını vurguladı.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, toplu temel atma töreni ve bazı temaslarda bulunmak...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2016 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, pozitif ayrımcılık yaparak, Cizre’de 3 bin 250, Silopi’de ise bin konut yapacaklarını vurguladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, toplu temel atma töreni ve bazı temaslarda bulunmak için Cizre’ye geldi. Bakan Özhaseki’yi Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Aşan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı. Öğretmenevinde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Özhaseki, burada açıklamalarda bulundu.
Artık huzur içinde yaşanacak günlerin geldiğini ifade eden Özhaseki, “Ülkenin doğusunda, batısında, güneyinde ve kuzeyinde öyle acılar yaşandı ki artık yeter demenin vakti geldi geçiyor bile. Bu acıyı neden biz yaşayalım bu coğrafyada? Kim yaşarsa yaşasın bize ne. Artık biz huzur içerisinde, ağız tadıyla akraba olmanın, bir olmanın, beraber olmanın keyfini çıkaralım. Bugün hala elinden silahı bırakmayan şiddetle çözüm arayanlara da Allah insaf versin. Vermese de devlet onların üstesinden gelir. İnşallah akılları başlarına başka türlü gelirde o genç çocuklar heder olup gitmezler” dedi.
“Fukaralığı bitirmemiz lazım”
Zamanında devletinde birçok hatası bulunduğunu fakat artık o günlerin geride kaldığını ifade eden Bakan Özhaseki, “Eski devlet zamanında tek tipleştirme politikası izlendi. Kendi ideolojisi dışında kimseye yaşam hakkı tanımadı. O gün devlet böyleydi ama geçti. Allah’a hamdolsun 14 yıldır iktidardayız. İktidarımızın ilk gününden beri bize yapılmayan zulüm bırakmadılar. Danıştay saldırısı, Cumhuriyet mitingleri, gezi olayları ve en sonunda 15 Temmuz’daki darbe girişimi yapılan zamanında dindar ve hizmet ehli gözüküp o gülen gözlerin ne kadar adi şerefsiz hesaplar içinde olduğunu gördük. Hiçbir ülke bu kadar badire atlatamaz kolay kolay ama bu sürdürülemez bunu bitirmemiz lazım, terörü bitirmemiz lazım. İnsanların haklı olduğu konuları da yerine getirmek lazım. Barışı huzuru sağlamak lazım. Arkasından da mutlaka ve mutlaka bizim hızlıca kalkınmamız lazım. Yokluğu fukaralığı bitirmemiz lazım” diye konuştu.
23 ili kapsayacak ekonomi paketi içerisinde Şırnak ve ilçelerinin olduğuna da dikkat çeken Özhaseki, şunları kaydetti:
“Özel olarak da Cizre ve Yüksekova’nın il olma noktasında bir görüş birliği var. Şırnak ve Hakkari il olur olmaz, devam eder etmez onları bilmiyorum. Zaten bu fikir birliğinden yola çıkılarak burada planlamalar yapılıyor. Bir taraftan çatışma yaşanan yerlerde vatandaşın hakkının teslim edilmesi, zararının ve mağduriyetlerin giderilmesi hususunda çalışma var bir yandan da Cizre’de ayrıca fazla bir çalışma var. Cizre’de şehrin dışında tespit edilen arazide modern bir şehir projemiz var. Birtakım idari binalar, hastaneler, spor alanları ve okulların hepsi yapılacak.”
“Pozitif ayrımcılık yapıyoruz”
Cizre’de toplamda 3 bin 250 konutluk bir çalışma yapılacağını ifade eden Özhaseki, Silopi’de de 230 konutluk çalışmanın bin konuta çıkarılacağını ve bunların bir yıl içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz bir yandan alt -üst yapı bir yandan da terörden zarar gören vatandaşların zararlarının ve konutların teslimi için çalışmalar yapıyoruz. Buradaki emniyet artık terörü vatandaşın kucağına bırakmayacak. 3 sene önce serbestlik ve barış adına verilen süreç bir daha verilmeyecek ve yaşanmayacak. Biz ne kadar iyi niyetle yaklaştıksa karşılığında kötülük gördük. Alan genişledi insanlardan haraç ve rüşvet alıp, mahkemeler kurup insanlara zulmettiğini gördük. O döneme artık dönüş yok. Terörden zarar gören kim varsa mutlaka zararı tespit edilip evleri hazır hale getirilerek kendisine teslim edilecek. Yeni modern konutlar yapıp vatandaşın bina değeri yapılan konut değerinden düşülerek aradaki farkı faizsiz uzun taksitlere bölerek rahat ve huzur içinde yaşamasına olanak sağlayacağız. Bölgeye pozitif ayrımcılık yapılıyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.