Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özhaseki, Bisiklet Dağıtım Törenine Katıldı

İzmit Belediyesi tarafından öğrenci ve öğretmenlere dağıtılacak 10 bin bisiklet, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı törenle sahiplerine teslim edildi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmit Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmit Belediyesi tarafından öğrenci ve öğretmenlere dağıtılacak 10 bin bisiklet, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı törenle sahiplerine teslim edildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmit Belediyesi tarafından 5 bin öğrenci ve 5 bin öğretmene bisiklet dağıtımı yapılan törene katıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programda Bakan Özhasekiye, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eşlik etti.
Programın açılış konuşmasını yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Bugün burada şehrimizdeki tüm öğretmenlerimize Türkiye’de ilk defa olduğunu düşündüğümüz bisiklet dağıtımının finalini yapacağız. Öğretmenlerimiz başımızın tacı olduğunu düşündüğümüz kişiler. Biz bu dağıtımı yaparken hem hakikaten paha biçilmez bu görevi yapan öğretmenlerimize küçük bir jest yapmak istedik, hem de çağın gereği olan bisiklet kullanımını öğretmenlerimiz aracılığıyla halkımıza da yaymak istedik. İzmit Belediyesi çevreci bir belediyedir” şeklinde konuştu.
“YAŞANAN FELAKETLERİN BİRÇOĞUNUN ARKASINDA BİZİM KİRLETTİĞİMİZ TABİAT VAR”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “İnsanlarımızın çevre duyarlılığını arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda insan dışarıya o kadar çok atık atıyor ki artık bunların altından kalkılamaz hale geldi. Kayseri’de Belediye Başkanıyken raylı sistem duraklarının önüne bisikletler koyduk. İnsanlar binsin 1-2 kilometre içerideki işini halledip dönsün diye. Bisiklet bütün gelişmiş medeniyetlerde en zenginler tarafından kullanılıyor ama Anadolu kültüründe en büyük motoru olan en zengin olarak görülüyor. Bunu değiştirmemiz lazım. Hepimizin bisikletle ilgili bir hatırası var. Şimdi bunları da hatırlayacağımız güzel bir ortama doğru gidiyoruz. Bütün belediyelerimizin bu konuda gayret içinde olması da bizim hoşumuza gidiyor. Kocaeli çevresinde sadece bisiklet ve buna benzer araçlarla ilgili çevre açısından trilyonlarca TL para harcandığını biliyorum” ifadelerini kullandı.
BİSİKLETLER ÖĞRETMENLERE TAKDİM EDİLDİ
Bakan Özhaseki’nin konuşmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan birlikte öğretmenlere bisikletlerini takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.