Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Müezzinoğlu, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin Protokolünü İmzaladı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin protokolünü imzaladı. Türkiye’nin yükselişinin, Avrupa’daki ülkeleri rahatsız ettiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Hadi onları anlıyorum. Ama içeride ayrıştırma,...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2016 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Müezzinoğlu, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin Protokolünü İmzaladı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin protokolünü imzaladı. Türkiye’nin yükselişinin, Avrupa’daki ülkeleri rahatsız ettiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, "Hadi onları anlıyorum. Ama içeride ayrıştırma, içeride çatışma çıkaranlara anlam veremiyorum. Bu ülkenin geleceği için siyaset yapmaları gerekirken, bakıyorum onlar her zaman bu ülkeyi yokuşa götürecek fitne ve fesatlığın peşindeler. Bu ülkenin yapacak çok işi var, kat edeceği önemli mesafeleri var" dedi.
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Tekirdağ’a gelen Bakan Müezzinoğlu, 480 yataklı Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin protokolünü AKFEN Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile birlikte imzaladı. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen imza törenine, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürü Fuat Kantarcı, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri, AKFEN Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, AKFEN İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Seyit Ali Gümüştaş, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek katıldı.
"SAĞLIK ALANINDA TÜRKİYE SON 12 YILDA BUGÜN İNANILMASI ÇOK ZOR SÜREÇLER ATLATTI"
İmza töreni öncesi açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Esasında şehir hastanesinin protokolünü imzalamak amacıyla buraya gelmedik. Esas amacımız sizlerle bir araya gelmekti. Trakya’nın gelecek vizyonu ile sayın başkanımızla bir araya gelelim dedik. Tekirdağ’da sağlık konusunda bazı sıkıntıları aşmak için bu protokolü imzalayacağız. Sağlık alanında Türkiye son 12 yılda bugün inanılması çok zor süreçler atlattı. Yüklenici firmanın sorumlusu Hamdi Beyle pazarlık yaptık. Hastaneyi 2017 Aralık ayında teslim almayı planlıyoruz. Normalde 2018’e kadar vaktimiz var, ancak bir yıllık gecikmeden dolayı 2017 sonu gibi bitirmeyi hedefliyoruz. Onların kalitesi ve tecrübesiyle şehir hastanesini 2017 sonu gibi teslim alacağımıza inanıyoruz" dedi.
"COĞRAFİ KONUMU, EKONOMİK GÜCÜ NE OLURSA OLSUN, DÜNYA ÜZERİNDE 95 BİN YATAK KAPASİTELİ HASTANE YATIRIMI YAPAN BAŞKA BİR ÜLKE YOKTUR"
Önemli sağlık yatırımlarının devam ettiğine dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı olarak yaptığımız 253 hastanenin toplam yatak kapasitesi 40 bin. Projesi devam eden şehir hastaneleri tamamlandığında, bu yatak kapasitemiz 70 bine ulaşacak. Bu projeler 2016, 2017 ve en geç 2018’de tamamlanacak. Bu yıl ihalesini yapacağımız hastanelerin ilave yatak kapasiteleri 25 bin. 70 bin artı ilave 25 bin dediğimizde, toplam 95 bin yatak kapasiteli, bunun 40 bin kamu özel işbirliği ile diğer taraftan da 55 bini kamu imkanlarıyla yapılan hastanelere bu ülke kavuşmuş olacak. Önümüzdeki 2 aylık süreç çerisinde Tekirdağ’ın ilçelerinde de sağlık yönünden önemli hizmetlerimiz olacaktır. Coğrafi konumu, ekonomik gücü ne olursa olsun, dünya üzerinde 95 bin yatak kapasiteli hastane yatırımı yapan başka bir ülke yoktur. Bu başarı milletin özgüven başarısıdır. Türkiye bu anlamda, önemli bir vizyonu yakalamıştır. Bu 3 yıllık süreç içerisinde, sağlık hizmetlerimiz tamamlandığında, Türkiye bölgenin sağlık merkezi haline gelecektir. Türkiye sadece kendi vatandaşlarına değil, bölgede 1-1,5 buçuk milyar insana, sağlık hizmeti sunabilecek güçlü bir ülke konumuna gelecek. Tekirdağ’ın önemli bir pozisyonu olacak" diye konuştu.
"TRAKYA BÖLGESİ ÇOK FARKLI DİNAMİKLERE SAHİP OLACAK"
Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılış sürecinin uzadığını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Mahcup olduğumuz iki konu var, biri şehir hastanesi onu telafi edeceğiz. Diğeri de hizmete almakta geciktiğimiz üniversite hastanemiz. Elimizde olmayan sebeplerden dolayı biraz gecikti. Ancak bu hastanelerin tamamlanmasıyla birlikte Trakya Bölgesi çok farklı dinamiklere sahip olacak" ifadelerini kullandı.
"BU ÜLKEYİ YOKUŞA GÖTÜRECEK FİTNE VE FESATLIĞIN PEŞİNDELER"
Türkiye’nin son 12 yılda sağlık yönünden önemli atılımlar gerçekleştirdiğini hatırlatan Müezzinoğlu, "İngilizlerin başardığını biz de başarabiliriz, Almanların başardığını biz de başarabiliriz, Fransızların başardığını biz de başarabiliriz. Verdiğimiz sağlık hizmetlerini düşündüğümüzde, onlarla yarışacak seviyeye geldik. Hatta günümüzde Türkiye’de, oralardan daha hızlı, daha ideal bir sağlık hizmeti alıyoruz. Türkiye’nin yükselişi, Avrupa’daki ülkeleri rahatsız ediyor. Hadi onları anlıyorum. Ama içeride ayrıştırma, içeride çatışma çıkaranlara anlam veremiyorum. Bu ülkenin geleceği için siyaset yapmaları gerekirken, bakıyorum onlar her zaman bu ülkeyi yokuşa götürecek fitne ve fesatlığın peşindeler. Bu ülkenin yapacak çok işi var, kat edeceği önemli mesafeleri var" dedi.
AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da, "Hastanemizde gerçekten geciktik. Elimizde olmayan nedenlerden, siyasi birtakım olaylardan dolayı oldu bu gecikme. 7 Haziran seçimleri, 1 Kasım seçimleri derken buralara kadar geldik. Ama çok şükür istikrara kavuştuk. Yatırımlarımız tüm hızıyla devam edecek. Biz, Isparta, Eskişehir ve Konya’dan sonra Tekirdağ’da da Şehir Hastanemizi yapıyoruz. İnşallah 3 ay içerisinde başlayacağız. 2017’nin sonunda olumsuz bir durum yaşanmazsa bitirmeyi düşünüyoruz. İnşallah hayırlısı olur diyorum" dedi.
Bakan Müezzinoğlu’nun konuşmalarının ardından Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin protokolü imzalandı. Bakan Müezzinoğlu, imza töreninin ardından karayolu ile Edirne’nin İpsala ilçesine hareket etti.
TEKİRDAĞ ŞEHİR HASTANESİ
Protokolü imzalanan Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin, 123 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanıyor. 107 bin metrekarelik alana yapılacak hastane binası, 157 bin metre kare kapalı alana ve 480 yatak kapasitesine sahip olacak. Tekirdağ Şehir Hastanesi, yüksek depremlere dayanıklı olarak inşa edilecek ve bunun için hastane binasının ana taşıyıcı kolonlarında sismik izolatörler kullanılacak. Hastane, sahip olacağı imkanlarla, bölgenin en büyük ve en modern hastanesi olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.