Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Müezzinoğlu, Manken Tülin Şahin’le Birlikte Pedal Çevirdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kadın kanserleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bisiklet etkinliğinde ünlü manken Tülin Şahin’le birlikte pedal çevirdi.Sağlık Bakanlığı tarafından kadın kanserleri konusunda...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kadın kanserleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bisiklet etkinliğinde ünlü manken Tülin Şahin’le birlikte pedal çevirdi.
Sağlık Bakanlığı tarafından kadın kanserleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen uluslararası katılımlı bisiklet etkinliği için çok sayıda milli sporcu ve kadın pedal çevirdi. Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde başlayan bisiklet turuna Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Özdemiz, ünlü manken Tülin Şahin, yurtiçi ve yurtdışından bisikletçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Daha önce Viyana ve Ankara’dan yola çıkan bisikletli grupla Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde buluşarak Boğaziçi Köprüsü’ne hareket etti. Araç trafiğine kapatılan Boğaziçi Köprüsü’ne ulaşan katılımcılar burada toplu fotoğraf çekildi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, manken Tülin Şahin’le birlikte pedal çevirdi.
Bitiş çizgisinde açıklama yapan Müezzinoğlu, "Bu tura duyarlılık gösteren katılımcılara teşekkür ediyorum. Korkma yerine özgüveni güçlendirmek ve bugün insanlığın en çok muhatap olduğu kansere karşı mücadelenin çok da zor olmadığı inancını topluma yerleştirebilirsek bu korkudan ziyade onun bizden korkması gerektiği mesajını verebiliriz diye inanıyorum. En az üçte birini bireysel olarak biz önlüyoruz. İkinci erken teşhisle yenebiliyoruz. Yüzde 70 oranında bizim elimizde. Kadınlarımız işin lokomotifini üstlenirse başarı daha da fazla olacak" dedi.
“KANSERE KARŞI MÜCADELEDE ÖNEMLİ 3 KELİME VAR”
Kanseri önlemek için önemli olan 3 konuya değinen Bakan Müezzinoğlu, “Kansere karşı mücadelede önemli 3 kelime var. Tütün ve tütün ürünlerinden uzak durmak, alkolden uzak durmak, sağlıklı beslenip hareketli yaşam. Kadınlarda en fazla meme kanseri ve rahim ağzı kanseri gibi başımızın belası gibi gördüklerimizi başımızdan def edebiliriz. Kötü alışkanlık alışkanlık değil, sağlıklı yaşam bizim alışkanlığımız olmalı. Türkiye bu anlamda son yıllarda önemli konu başlıklarını başarıyla sürdürüyor. Tütünle mücadelede Türkiye dünya ödülünü almış olmanın gururunu yaşıyor. Akciğer kanserlerinde 23 bin olan teşhis rakamı 14’lü yıllarda bu 19 binlere kadar iniyor olamanın başarısını yakaladık. Tütün ürünlerinin sebep olduğu kanser teşhis sayımız 33 binlerden 30 binlere indi. Bunu yalnız Sağlık Bakanlığı olarak başaramayız. Bunu toplumsal sahiplenmeyle elde edebiliriz. Hasta olup da iyi olma hayali kurmaktansa sağlıklı yaşamın gereklerini yapalım” diye konuştu.
“ÇOK GÜZEL AMAÇ İÇİN BUGÜN PEDAL ÇEVİRECEĞİZ”
Bisiklet tutuna katılan ünlü manken Tülin Şahin, “Bakanımızla ortak noktamız, bisiklet kullanmayı çok seviyoruz. Avrupa’dan çok değerli doktorlar, hekimler burada. Çok güzel amaç için bugün pedal çevireceğiz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.