Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Müezzinoğlu ‘Hareket Her Yerde’ Projesinin Startını Verdi

"Hareket Her Yerde" etkinliğinin startını veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Özellikle anneler, babalar, toplumun önünde olan yöneticiler ne kadar önem verirse Türk toplumu olarak da 3’te 1’i obez olan bir toplum olmaktan kurtulur”...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Hareket Her Yerde" etkinliğinin startını veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Özellikle anneler, babalar, toplumun önünde olan yöneticiler ne kadar önem verirse Türk toplumu olarak da 3’te 1’i obez olan bir toplum olmaktan kurtulur” dedi.
Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktiviteyi ön plana çıkarmak ve sağlıklı yaşama teşvik etmek için "Hareket Her Yerde" etkinliği düzenledi. Hayatın içinde basitçe yapılabilecek hareketlerle halkın sağlıklı bir yaşam için bilinçlendirileceği etkinlik için ise günlük hayatın vazgeçilmez mekanları AVM’ler tercih edildi. Mall Of İstanbul’da düzenlenen "Hareket Her Yerde" kampanyasına Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ünlü sanatçılar ve sporcular da katıldı.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun gelişi ile birlikte tüm asansör ve yürüyen merdivenlerin durdurulmasıyla "Hareket her yerde" etkinliğinin startı verildi. Bakan Müezzinoğlu, bakanlığa ait stantta bileklik takarak etkinlik alanına kadar yürüdü. Beraberindekilerle AVM’nin çeşitli noktalarına kurulan aktivite alanlarını gezen Müezzinoğlu’nun, etkinlik alanına gelişinden açılışın yapılacağı platforma kadar olan zaman içerisinde 166 kalori yaktığı, bin 140 metre kat ettiği açıklandı. Açılışın yapılacağı platforma gelen Bakan Bakan Müezzinoğlu burada açıklamalarda bulundu.
Sağlıklı bireyi tarif eden 3 kelimenin olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olma halidir. Bugün burada olan binlerce vatandaşlarımızın yüzde 99’u birbirini tanımıyor. Ama sosyal sağlığı olan bir toplumuz. Birbirine merhaba diyebilen, aynı ortamı paylaşabilen, birlikte sağlıklı bir geleceğe adımlar atabilen bir toplumsa bu yönde birbirimize destek olmamız lazım” diye konuştu.
AVM yönetimlerinden bir talebi olduğunu belirten Müezzinoğlu, “Bir sağlık bakanı olarak değil, Sağlıklı bir toplumun geleceğini oluşması adına sorumluluğu alan bir vatandaş olarak günün belirli saatlerinde yürüyen merdivenleri durduran AVM’lerimize sağlık dostu AVM sertifikası vereceğiz” dedi.
Bu kampanyanın Türkiye genelinde bugün startını verdiklerini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, sağlıklı birey için 3 kelimenin önemli olduğuna dikkat çekti. Müezzinoğlu, “Sağlık nefesimizdedir. Sağlık yuttuğumuz lokmalardadır. Sağlık attığımız adımlardadır. Bundan sonra bu 3 kelimeye özellikle anneler, babalar toplumun önünde olan yöneticiler ne kadar önem verirse Türk toplumu olarak da 3’te 1’i obez olan bir toplum olmaktan kurtulur. 3’te 1’i fazla kilolu olan bir toplumda daha iyi bir noktaya gelebiliriz. Bugün için toplumumuzun 3’te 1’i normal kilo sınırlarında. Biz istiyoruz ki, en az yüzde 50’den fazlası sağlıklı normal kilolarda olabilsin. Hareket her yerde kampanyası sizlere ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, son olarak alanda bulunan kondisyon bisikletini bir süre sürdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.