Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Müezzinoğlu: “Brüksel’deki Patlamaları Lanetliyoruz”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Ülkemizdeki hain saldırıları nasıl lanetliyorsak, Brüksel’de olan patlamaları da aynı duyarlılıkla lanetliyoruz” dedi.Medikal cihaz, ekipman ve teknolojilerin sergilendiği medikal trendlerin ve bilimsel...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Ülkemizdeki hain saldırıları nasıl lanetliyorsak, Brüksel’de olan patlamaları da aynı duyarlılıkla lanetliyoruz” dedi.
Medikal cihaz, ekipman ve teknolojilerin sergilendiği medikal trendlerin ve bilimsel etkinliklerin takip edildiği Türkiye’nin ve Avrasya’nın en büyük medikal fuarı olarak gösterilen EXPOMED, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 23’üncü defa kapılarını ziyaretçilerine açtı. 24-27 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerine hizmet verecek olan EXPOMED’in açılış törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Karadeniz salonunda düzenlenen açılış töreni sonrası 70 ülkeden firmaların katılım gösterdiği fuar alanın gezen Bakan Müezzinoğlu, medikal alanda ki yeni teknolojik ürünler hakkında stant yetkililerinden bilgiler aldı.
“DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN, TERÖRE VE TERÖRİSTE HER ZAMAN KARŞI OLDUK”
Karadeniz Salonu’nda düzenlenen açılış töreninde konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “İnsanlık tarihi boyunca insanlığın birliğine, geleceğine daha çok umutla ve güvenle bakmasına karşı ihanet eden hainler kalleşler her zaman olmuştur ve olacaktır. Biz tarihi geçmişinden bu yana önemli badireler atlatmış önemli bir milletin mensuplarıyız. Teröre, teröriste karşı gerek ülkemizde, gerekse dünyanın her neresinde olursa olsun duruşumuz her zaman açık ve nettir. İnsana, hele de masum bir insana kasteden herhangi bir yanlışın yanında yer almadık, almayız. Her zaman karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Dolayısıyla Paris’te olunca farklı, Brüksel’de olunca farklı, Ankara’da olunca farklı, İstanbul’da olunca farklı veya bizim milletimizin ferdine olunca farklı bakacak insani değerlerden uzak bir anlayışın hiçbir zaman mensubu olmadık” dedi.
“İNSANİ DEĞERLERİN PEŞİNDE BİRLİKTE DURURSAK ONLAR KAYBEDER VE İNSANLIK KAZANIR”
İnsana ve insani değerlere karşı hainlik nereden gelirse gelsin karşılarında olacaklarında söyleyen Bakan Müezzinoğlu. “İnsana ya da insani değerlere nereden gelirse gelsin, her türlü yanlışın ve hainliğin karşısında olduk, karşısında olmaya da devam edeceğiz. İnsani değerlerin peşinde hep beraber yürüyebilmeliyiz. Bu değerler peşinde geleceğe umutla ve güvenle bakabilmeyi hep beraber başarabilmeliyiz. Bunu başardığımız zaman onlar kaybedecek, insanlar kazanacak, insanlık kazanacak. Onlar kaybedince gelecek kazanacak. Geleceğin içerisinde, ilim, bilim, umut, gelişme ve insanlığın hedeflerine ulaşması var. İnşallah bu anlamda insanlık olarak da, bu milletin insanları olarak da bu ülkenin insanlarının yarınlarını bu günden daha iyi yapabilmek, yarına bugünden daha güzel bakabilmeyi de birlikte, beraberlikte ve ortak hedeflerde buluşmaktan geçer” diye konuştu.
“ÜLKEMİZDEKİ HAİN SALDIRILARI NASIL LANETLİYORSAK, BRÜKSEL’DE Kİ PATLAMALARI DA AYIN DUYARLILIKLA LANETLİYORUZ”
Konuşmasında Brüksel’de ki patlamaya da değinen Bakan Müezzinoğlu, “Dünyanın hangi noktasında olursa olsun, hiçbir masum kişi bedeli canıyla ödemesin, sevdiklerini kaybederek ödemesin, hamile anne kucağında bebeğini ve ya babasını gezmeye gittiği yerde kaybetmesin. Bu anlamda Türkiye olarak güçlü bir irade var. Milletçe güçlü bir irademiz var. İnsanlık olarak da bu güçlü iradeye güç katmakta yine bu milletin değeridir, özelliğidir. Brüksel’de ki bu patlamaları, buradaki haince eylemleri, Ankara’da kini nasıl lanetliyorsak, aynı duyarlılıkla lanetliyoruz. Ama ne pahasına olursa olsun geleceğe bakmaya devam ediyoruz. Ne pahasına olursa olsun cesaretle, özgüvenle bizi korkutmak isteyecekleri korkutacak bir dik duruşla bu yolculuğu hep beraber yapacağız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.