Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kılıç: “İnşallah gelecek yürüyüşümüz, milletimizin yürüyüşü devam edecek”

38’inci Vodafone İstanbul Maratonu Kahramanlar Koşusu’nun startını veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “İnşallah gelecek yürüyüşümüz, milletimizin yürüyüşü devam edecek” dedi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
38’inci Vodafone İstanbul Maratonu Kahramanlar Koşusu’nun startını veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “İnşallah gelecek yürüyüşümüz, milletimizin yürüyüşü devam edecek” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen 38’inci Vodafone İstanbul Maratonu Kahramanlar Koşusu’na Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş start verdi. Koşu öncesi konuşan Bakan Kılıç ve Topbaş birlik ve beraberlik mesajları verdi.
15 Temmuz’da gösterilen birlik ve beraberlik örneğinin bir kez daha sergilendiğini ifade eden Bakan Kılıç, “15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın çağrısına cevap veren milletimizin ne kadar büyük bir millet olduğunu bir kez daha gösterdiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Bugün burada birlik, beraberliği göstermek, 15 Temmuz üzerinden geçen çok kısa bir süre sonra yine Şehitler Köprüsü’nde bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi haykırıyoruz. Bunun en büyük göstergesi sizin buradaki birlikteliğiniz. İnşallah gelecek yürüyüşümüz, milletimizin yürüyüşü devam edecek. Tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum, Allah sizden razı olsun” dedi.
“Bu ülke gurur duyulacak güzelliklerle dolu”
Bu yılki maratonun özel bir temayla düzenlendiğini söyleyen Başkan Topbaş ise, “Milletçe buradayız, hep birlikte. 15 Temmuz’da bir destan yazıldı, bu bağlamda bu koşu çok farklı. Farklı anlam taşımakta. Milletİmizin yüreği , o duruşu olmasaydı, Başkomutanımızın o iradesiyle milletimiz caddelere, meydanlara çıkıp meydan okumasaydı, şehitler vermeseydik, gazilerimiz olmasaydı bugün bu maraton olmayacaktı. Onun için biz barışa, sevgiye ve hoşgörüye koşuyoruz. Milli iradeye, halk iradesine hiç kimsenin kast edemeyeceğini herkese gösterdik. Milletin ne demek olduğunu dünya insanı öğrendi. Yurt dışından gelenler bu başarıyı anlam veremedikleri şekilde takdir ediyorlar. İşte bu yürek, 79 milyon büyük bir aile olarak bir yumak oluşturduk. Dileğimiz bundan sonraki süreçte de birlikteliğimizi yaygın kılmak, kardeşliği yaygınlaştırmak, ayrım yapmaksızın siyasi kimliğimizi bir tarafa bırakıp etnik değerlendirmeler, inanç değerlendirmeleri yapmadan ülkemizi geleceğe taşımak. Çocuklarımızın yarınlarını tahsis etmek için bu birlikteliği korumak bizim elimizde. Bu ülke gurur duyulacak güzelliklerle dolu. Tüm insanlığa buradan sesleniyoruz. Halka rağmen hiçbir güç iktidar olmaz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.