Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kılıç: “Darbecilere hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyecek”

Edirne’ye 655. Kırkpınar güreşleri için gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ darbesine yönelik araştırmalar ve çalışmalar devam edeceğini ifade ederek, tespit edildiği takdirde hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeden...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’ye 655. Kırkpınar güreşleri için gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ darbesine yönelik araştırmalar ve çalışmalar devam edeceğini ifade ederek, tespit edildiği takdirde hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeden bu işlemlerin gerçekleştirileceğini belirtti.
655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için Edirne’ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, milletin FETÖ darbesine karşılık, dünyaya demokrasi dersi verdiklerini ifade etti. Bakan Kılıç, “Fenerbahçe, Monako ile bir UEFA maçı oynayacak. Monako takımının bazı garantiler istediklerini biliyoruz. Biz o garantileri verdik. Ancak, Monako takımının başka bir takım taleplerde bulunduğunu duyduk. Ben uluslararası spor camiaya şunu hatırlatmak istiyorum. Euro 2016 Şampiyonası, Fransa’daki olağanüstü hal yönetimi altında oynandı” dedi.
Geçen hafta Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin ardından, bugün sabahleyin İstanbul’da Kıtalararası Boğaziçi Yüzme yarışmalarını gerçekleştirdiklerini ve şimdi ise Edirne Kırkpınar’da olduğunu belirten Bakan Kılıç, “Burada müsabakalarımız devam ediyor. Çok şükür burada hiçbir sıkıntı yok. Bu anlamda Türkiye’de sportif ve sosyal faaliyetlerin hiçbir şekilde, sekteye uğramadan, hiçbir olumsuzluk yaşanmadan devam ettiğinin de en güzel göstergesini ortaya koyuyoruz. Sabahki uluslararası olan bir müsabakaydı bu ise asırlardır var olan geleneklerimizin, inancımızın geçmişinden gelen ve geleceğe taşıyacağımız sporlarımızdan bir tanesidir. İnşallah buradaki fiziksel anlamadaki alanı da, hem bakanlık olarak, hem de yerel yönetimle beraber şu anda yapılan bazı çalışmalar var. Etraftaki ıslah çalışmaları tamamlanmış durumda. Bununla beraber. Bakanlığımızdan da bir arkadaşımızı koordinatör olarak görevlendirdik. Bu anlamda önümüzdeki seneye yetiştirmek amacıyla, ümit ediyorum ki 656. Kırkpınar’da Er Meydanına yakışır bir şekilde, burayı tekrar ihya edeceğiz. Tabi er meydanı demişken şunu hatırlamakta da fayda vardır” diye konuştu.
“Tüm dünyaya demokrasi dersini verdik”
Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla, Başbakan’ın davetiyle meydanlarda olan ve demokrasi nöbeti tutan tüm vatandaşlara teşekkür eden Bakan Kılıç, “Her akşam farklı siyasi partilerin, farklı görüşte olan insanların bir arada durdukları bir demokrasi nöbeti bu akşam’da CHP’nin taksim meydanında mitingi var. Partimizden oraya da katılım olacaktır. Aslında tüm dünyaya demokrasi dersini verdik. En büyük hukuk dersini verdik. Bu aziz millet beraber durarak, hükümetiyle, Cumhurbaşkanıyla ve tüm siyasi partileriyle bir demokrasi dersi vermiştir” şeklinde konuştu.
“Euro 2016 Şampiyonası, Fransa’daki olağanüstü hal yönetimi altında oynandı”
Türk basınının 15 Temmuz gecesi ve sonrasında, çok başarılı bir sınav verdiğini de belirten Bakan Kılıç, “Spor camiamızda çok önemli bir sınav verdi. Burada Kadın Güreş Milli takımızın temsilcileri var. Onlarda hazırlanıyorlar. Biliyorsunuz önümüzdeki haftadan itibaren Rio olimpiyatlarına katılmak üzere tüm milli sporcularımız yola çıkacak. Bu seneki olimpiyatlara katılım noktasında Rio 2016’ya 110 sporcumuz katılım hakkı elde etti. Fakat uluslar arası federasyonların kuralları gereği 105 sporcumuz müsabakalara katılabilecek. İnşallah orada Ay Yıldızlı bayrağımız en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Biz bütün dünyaya, her zaman burada olduğumuzu ve demokrasinin en üst seviyede uygulanan ülkelerinden biri olduğumuzu, tüm dünyaya haykırdık. Fenerbahçe, Monako ile bir UEFA maçı oynayacak. Monako takımının bazı garantiler istediklerini biliyoruz. Biz o garantileri verdik. Ancak, Monako takımının başka bir takım taleplerde bulunduğunu duyduk. Ben uluslararası spor camiaya şunu hatırlatmak istiyorum. Euro 2016 Şampiyonası, Fransa’daki olağanüstü hal yönetimi altında oynandı. Fransa’da sokaklarda, ağır silahlı güvenlik görevlileri görev yaparken oynandı. Biz tüm dünyada olduğu gibi teröre karşı, destek olduk birlik olduk. Şimdi, bizde aynısını tüm dünyadan bekleme hakkına sahibiz. Unutmayalım ki, Türkiye’deki girişimi yapanlar, silahlı asker üniformalarını üzerine giymiş teröristlerdir. Onlar FETÖ’nün üyeleri ve onları ayıklamak üzere biz bu OHAL’i ilan ettik. OHAL, devletin kendi içerisindeki pislikleri temizlemek için yaptığı, asla milletine yaptığı bir şey değildir. OHAL’de ne olur. işte biz bugün Kırkpınar’dayız, arkadaşlarımız buradadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın bu noktadaki talimatları ve açıklamaları ortadadır. Bu anlamda Fransızlara da onu hatırlatıyorum. Onlara fakatsız amasız beraber durmayı tavsiye ediyorum. Bunu onlardan rica ediyorum, karaları doğrultusunda, yoksa bizde bazı şeyler, bazı kararları tekrardan gözden geçirmek zorunda kalırız” ifadelerini kulandı.
“Araştırmalar devam edecek”
Bakan Kılıç Konuşmalarını şöyle tamamladı:
“Daha önceki yıllarda da yaptığımız bazı çalışmalar var. Bu minvalde 2 bin 200 civarında personelimize yönelik yasal işlem yapıldı. Bu darbe girişiminden sonrada, bu darbe girişiminin içinde olduklarını tespit ettiğimiz, destek verdiklerin tespit ettiğimiz, personellerle ilgili yasal işlemler yapıldı. Bu anlamdaki araştırmalar ve çalışmalar devam edecek. Bu tespit edildiği takdirde hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeden bu işlemler gerçekleştirilecek. Ama kararnamelerde de bu açık seçik yazılmış durumda yargı temsil edecek ve bu noktada yargı kararını verecek. Ama biz noktadaki çalışmalarımızı, müsamahasız yerine getireceğiz. Bu anlamda bu terör örgütünün ne kadar tehlikeli olduğunu 15 Temmuz gecesinde hepimiz gördük. Biz bunu bir daha devletimize yaşatmamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.