Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kaya, yetiştirme yurdunda kalan çocuklarla sokak oyunları oynadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle, yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarla Gülhane Parkı’nda buluştu. Bakan Kaya çocuklarla beraber sokak oyunları oynadı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2018 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2018 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Kaya, yetiştirme yurdunda kalan çocuklarla sokak oyunları oynadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle, yetiştirme yurtlarında kalan çocuklarla Gülhane Parkı’nda buluştu. Bakan Kaya çocuklarla beraber sokak oyunları oynadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İstanbul’da bir etkinlik düzenlendi. ‘Gülhane Çocuk Buluşması’ adıyla düzenlenen etkinliğe çoğunluğu yetiştirme yurdunda yaşayan çocuklar ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya katıldı.

Çocuk buluşmasına katılan çocuklarla tek tek ilgilenen ve fotoğraf çektiren Bakan Kaya, çocuk oyunlarına da eşlik etmeyi ihmal etmedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ‘sek sek’ ve ‘ip atlama’ oyunlarını çocuklarla beraber oynadı.

“Çocuk hizmetlerinde 15 yıl öncesine göre büyük bir dönüşüm sağladık”

Çocuklarla birlikte uzun süre vakit geçiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bakanlığın çocuk hizmetlerindeki faaliyetleri ve 23 Nisan ile ilgili bir konuşma da yaptı. ‘Ev tipi model’ ve diğer çalışmalar hakkında bilgiler veren Bakan Kaya şöyle konuştu:

“Güçlü sosyal devlet anlayışımızı çocuklarımıza yönelik hizmetlerimize de yansıttık. Çocuk politikalarında kısa süre içinde örnek bir ülke haline geldik. Çocuklarımızın hem sağlık hem eğitim hizmetlerine erişebilmelerinin önündeki tüm engelleri tek tek kaldırdık. Çocuk haklarının en temel ilkesi olan, ‘çocuğun yüksek yararı’ dediğimiz ilkesini, çalışmalarımızın merkezine oturttuk. Bu ilkeyi öncelikle çocuklarımızın aile ortamında sağlıklı bireyler olarak yetişmesi esastır anlayışıyla hayata geçirdik. Bunun için ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına, ailelerinden ayrı kalmamalarını sağlamak üzere sosyal-ekonomik destek verdik. Aile yanında bakımı mümkün olmayan evlatlarımız için de kurumsal kapasitemizi güçlendirip, çocuklarımızın en sağlıklı şekilde yetişebilecekleri ortamlara yani ‘ev tipi’ modelimize dönüştürdük. Haziran ayı itibariyle ‘ev tipi’ modele geçişimizi sağlamış olmanın gururunu yaşıyoruz hep birlikte. Artık çocuklarımız koğuş ortamında, 10 kişinin bir arada olduğu ortamlarda yaşamıyor. 2-3 çocuk sağlıklı açıdan en iyi yetişecek ortamda yaşıyorlar. Bakanlık olarak korumamız altındaki çocuklara yine bir aile sıcaklığını hissettirmek istiyoruz. Bunun için de uygun olan çocuklarımızı ‘koruyucu aile’ ve ‘evlat edindirme’ modeliyle sıcak bir aile yuvasına da kavuşturuyoruz."

Bakan Kaya, 2012 yılında oluşturulan Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu ile çocukların kendi geleceklerinde söz hakkına sahip olduğunu belirterek, "Biz çocuklarımıza fırsat verilmesinin son derece önemli olduğuna inanıyoruz. İşte bu çerçevede 2012 yılında Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu’nu oluşturduk. Bakan olarak benim de bizzat başkanlığını üstlendiğim bu kurulda ilgili tüm kurum ve kuruluşların yöneticileri var. Sizler adına da 2 çocuğumuz yer alıyor. Bu kurulumuz çocuklara yönelik politikalara yön veriyor ve yasal, idari tüm düzenlemelere ilişkin tavsiye kararları alıyor. Kurulda yer alan iki çocuğumuz, 81 ilimizde kurulmuş olan il çocuk hakları komitelerinin seçimi sonucu demokratik bir şekilde belirleniyor. Böylece çocuklarımız hem karar alma mekanizmalarında söz sahibi oluyorlar hem de demokrasiyi hep birlikte yaşatarak işletmiş oluyorlar” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.