Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kaya Midyat’ta

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, terör örgütü PKK’nın bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlediği Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu. Patlamada, evleri zarar gören vatandaşları...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, terör örgütü PKK’nın bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlediği Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu. Patlamada, evleri zarar gören vatandaşları teselli eden Kaya, gazi bir polis memurunu da evinde ziyaret etti. Kaya, tek bir terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadeleye devam edileceğini vurguladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla Mardin’e geldi. Tarifeli uçakla saat 13.15’te Mardin Havalimanı’na inen Bakan Kaya, buradan beraberindeki AK Parti Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, İl Valisi Mustafa Yaman, Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile birlikte, helikopterle Midyat ilçesine geçti. Geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlenen İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında incelemelerde bulunan Kaya, bu sırada ağlayarak yanına gelerek, patlamada evlerinin yıkıldığını ve mağdur olduklarını anlatan bir vatandaşı teselli etmeye çalıştı.
“TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUZ”
İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Kaya, büyük acı yaşadıklarını belirterek, “3’ü polis, 3’ü sivil vatandaşımız olmak üzere 6 canımızı verdik. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu kadar çocuğu yetim ve öksüz bırakan terörü lanetliyoruz. Devlet olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Birlik ve beraberlik içinde bu terörü inşallah bitireceğiz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelemiz sürecek” dedi.
GAZİ POLİSİ EVİNDE ZİYARET ETTİ
Kaya, daha sonra, terör saldırısında yaralanan gazi bir polisi evinde ziyaret etti. Kaya, basına kapalı olarak gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Midyat Engelsiz Yaşam Merkezi’ne gelerek, burada incelemelerde bulundu.
Kaya, ilçedeki inceleme ve ziyaretlerinin ardından Mardin’e döndü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.