Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kaya, kamudaki engelli istihdamı açığını açıkladı

İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerde Engelli Bireylerin İstihdamı Konferansı’nda kamudaki engelli istihdamı ile ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "2002 yılında kamu kurumlarında çalışan...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerde Engelli Bireylerin İstihdamı Konferansı’nda kamudaki engelli istihdamı ile ilgili bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "2002 yılında kamu kurumlarında çalışan engelli memur sayısı 5 bin 777 iken 2016 yılı ekim ayı itibariyle bu rakam 48 bin 963’e yükselmiştir. Kamuda engelli istihdamında kalan açığımız ise 15 bin civarındadır" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, ’İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerde Engelli Bireylerin İstihdamı Konferansı’na katıldı. Konferansa Bakan Kaya’nın yanı sıra Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan ve çok sayıda yetkili katıldı. Protokol üyelerinin konuşmalarıyla başlayan konferansta ‘Farkındalığı ve İstihdam Fırsatlarını Artırma’ oturumunda konuşan Bakan Kaya, dinleyicilere Türkiye’deki engelli vatandaşların kamu ve özel sektördeki istihdamlarıyla ilgili yapılan çalışmaları anlattı.
Bakan Kaya, 15 Temmuz sonrası batılı ülkelerden gereken tepkinin gösterilmemesine rağmen İslam İşbirliği Teşkilatı’nın FETÖ’yü terör örgütü ilan etmesine de teşekkür ederek bu hareketin diğer ülkelere örnek olması gerektiğini belirtti. Konferansta engelli bireylerin istihdamının kolaylaştırılması ve çalışma hayatındaki engellilerin durumlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar konuşuldu.
"Milletimizin dik duruşuyla bu hain girişimi püskürttük"
İslam ülkelerinin zor dönemlerden geçtiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Çağdaş dünya; ekonomik, siyasi ve kültürel nedenlerden doğan çatışmalardan dolayı sıkıntılı dönemlerden geçmektedir. Bu çatışmaların özellikle İslam coğrafyalarında yaşanması bir rastlantı değildir. İslam ülkeleri arasında zayıflayan işbirliği, kültürel ayrılıkların derinleşmesi, özden kopuş, yani İslam’ın emrettiği kardeşlik hukukunun zayıflaması kendi coğrafyalarımızda bizleri felaketin eşiğine sürüklemiştir. Burada İslam İşbirliği Teşkilatı’nın önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Yeniden birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, kardeşlik hukukumuzu yeniden inşa etmek zorundayız. Biz 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü terör örgütünün silahlı darbe girişimine maruz kaldık. Hamdolsun Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin dik duruşuyla bu hain girişimi püskürttük" dedi.
"Bu coğrafyada fitne tohumları ekenler kardeşliğimizi yok etmeyi hedefliyor"
İslam coğrafyasında birlik ve beraberliğin olması gerektiğine vurgu yapan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, "Özgür irade, bağımsız siyaset derken tam da bunu kastediyorum. İslam coğrafyasını kendi haline bırakmıyorlar. Bu coğrafyada fitne tohumları ekenler kardeşliğimizi yok etmeyi hedefliyor. Birlik ve beraberliğimizi zayıflatmak, sonra da ittihadımızı bozmak istiyorlar. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak her türlü teröre karşı ortak mücadelemizi sürdürmeliyiz. İslam İşbirliği Teşkilatımıza FETÖ’yü terör örgütü ilan ettiği için teşekkür etmek istiyorum. Bu adımın, yaşanan bunca olaya rağmen bu sapkın terör örgütüne gereken tepkiyi göstermeyen batı dünyasına örnek teşkil etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
"Kamuda engelli istihdamında kalan açığımız 15 bin civarındadır"
Engelli vatandaşların istihdam olanaklarının genişletilmesi için çalışmaların önemle sürdürüldüğünü ifade eden Bakan Kaya, "Bakanlık olarak ilk olarak 2012 yılında yapılmaya başlanılan merkezi engelli memur sınavları ile engelli memur sayısında kayda değer bir artış sağlanmıştır. Bu kapsamda 2002 yılında kamu kurumlarında çalışan engelli memur sayısı 5 bin 777 iken 2016 yılı ekim ayı itibariyle bu rakam 48 bin 963’e yükselmiştir. Kamuda engelli istihdamında kalan açığımız ise 15 bin civarındadır. Kamuda çalışan engelli işçi sayısı 8 bin 709’dur. Kamuda açık bulunan engelli işçi kontenjan sayısı ise 414’tür. Özel sektörde istihdam edilen engelli işçi sayısı 107 bin 116’dır. Özel sektörde açık engelli işçi kontenjan sayısı ise 24 bin 637 kişidir. Gerek kamuda ve gerekse özel sektörde engelli istihdamına yönelik çalışmaları yakından takip ediyor en kısa zamanda açık bulunan engelli kontenjanının doldurulması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.
Program, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve katılımcıların toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.