Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık’tan ’Fetö/pdy’ Operasyonu Açıklaması

Kocaeli Valiliği’ne gerçekleştirdiği ziyarette, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonuna yönelik açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Bu yapılan operasyonlar tamamen yargının kendi içerisinde yürüttüğü...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli Valiliği’ne gerçekleştirdiği ziyarette, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonuna yönelik açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Bu yapılan operasyonlar tamamen yargının kendi içerisinde yürüttüğü operasyonlar. Biz dosyanın içeriğini bilemeyiz” dedi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valiliği’ni ziyaret etti. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Bakan Işık’a Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eşlik etti. Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilmesinin ardından Kocaeli’yi ilk kez ziyaret eden Bakan Işık, geçtiğimiz günlerde Kocaeli’de gerçekleştirilen FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonla ilgili de açıklamalarda bulundu. Yapılan operasyonların yargı tarafından yürütüldüğüne dikkat çeken Işık, “Bu yapılan operasyonlar tamamen yargının kendi içerisinde yürüttüğü operasyonlar. Dosyaların içerisinde ne olduğunu biz bilmiyoruz. Bu tamamen yargının inisiyatifinde olan bir durum. Bu noktada herkesin masum olmasını ümit ediyoruz. Ümit ederiz ki, bu insanlar herhangi bir suça karışmamış olur. Bu bizim arzumuz ve temennimizdir” dedi.
“BU BENİM BİR İNSAN OLARAK ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM BİR KONUDUR”
Operasyon hakkında bir noktada rahatsızlık duyduğunu da kaydeden Bakan Işık, “Ticaret Odası başkanımızın eline kelepçe takılmasını doğrusu çok garipsedim. Yani bu şehirde bir resmi kurum başkanına hangi gerekçe ile böyle bir muamele yapıldığını doğrusu ben de öğrenmek istiyorum. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Herkes görevini yaparken insan onuruna ve hukukun temel prensiplerine uygun davranmak zorundadır. Bunu ilgili arkadaşlara soracağım. Eğer yargının böyle bir talebi olduysa ona yargı kendi içerisinde baksın. Ama bu doğrusu benim bırakın bir bakan olarak, bir insan olarak çok üzüldüğüm bir konudur” ifadelerini kullandı.
Bakan Işık daha sonra programına devam etmek üzere Kocaeli Valiliği’nden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.