Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık Ulusal Gözlemevini Ziyaret Etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Antalya’da bulunan Türkiye Ulusal Gözlemevi’nin ziyaret eden ilk bakan oldu. Bakan Işık, gözlemevinin çevresinde bulunan taş ocaklarının gözlem yapılmasına zarar verdiğini ve gerekli tedbirlerin...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Antalya’da bulunan Türkiye Ulusal Gözlemevi’nin ziyaret eden ilk bakan oldu. Bakan Işık, gözlemevinin çevresinde bulunan taş ocaklarının gözlem yapılmasına zarar verdiğini ve gerekli tedbirlerin alınacağı müjdesini verdi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Antalya Saklıkant’te 2 bin 550 metre yükseklikte bulunan Türkiye Ulusal Gözlemevi’ni ziyaret etti. Antalya Valisi Muammer Türker ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte gözlemevine gelen Bakan Işık, burada çalışanları ziyaret edip incelemelerde bulundu. Gözlemevi ziyaretinin ardından basın mensuplarınnı sorularını cevaplandıran Bakan Işık, gözlemevinin Türkiye’nin medarı iftiharı olduğunu belirterek, burada yapılan çalışmalarda bütün evrenin varlığını anlamaya ve evrendeki olayları çözmeye yarayan çok önemli teleskoplar bulunduğunu söyledi. Akademisyenlerin gözlemevinde önemli çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Bakan Işık, "Buradaki çalışmalar makale oluyor desteklemeye devam edeceğiz. Bu özlem evlerini kullanarak yapılan keşifler var Astronomi bizim geleneksel olarak ta güçlü olduğumuz alan, İslam, bilim ve teknoloji tarihinde de bambaşka bir yeri var ama maalesef son 300 yılda özellikle İslam dünyası astronomiye olan ilgisini azalttı ve geri kaldık, arzumuz yine dünya ile yarışacak konuma gelmek" dedi.
Bir gazetecinin çevrede bulunan taş ve maden ocaklarının gözlemevine zarar verdiğine ilişkin soruyu da cevaplandıran Bakan Işık, "Bu şikayet bana da iletildi. Bu aletler çok çok hassas aletler, dünyadaki en hassas gözlem noktasında da çok nadir bulunan aletler var. Mikro düzeyinde bir tozun bile gözlemin kalitesini düşürdüğünü biliyoruz. Çevredeki maden ocaklarını gözlem kalitesine olumsuz etkisi var, Vali Beyle konuştuk, Enerji Bakanımızla da görüşeceğiz buradaki arkadaşları mağdur etmeden bu bölgenin hem toz hem gece yayılan ışık açısından gözlem olumsuz etkileniyor. Dönünce görüşeceğiz ve mutlaka bir çözüm bulmaya çalışacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.