Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu Ve Avcı Sivrihisar’da Nasreddin Hoca Anma Etkinliklerine Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Nasreddin Hocayı Anma Etkinlikleri’ne katıldı.Anma etkinliklerine, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı,...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Nasreddin Hocayı Anma Etkinlikleri’ne katıldı.
Anma etkinliklerine, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve siyasi parti il başkanları ile vatandaşlar katıldı.
Bakan Eroğlu ile Avcı, ilk olarak Sivrihisar ilçesinde bulunan Nasreddin Hoca Kültür Parkı içerisinde bulunan Nasreddin Hoca ve kızı Fatıma Hatun’un temsili kabirlerini ziyaret edip dualar etti. Daha sonra parkta incelemelerde bulunan her iki Bakan, Nasreddin Hoca anıtının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Eroğlu ve Avcı ardından park içerisine fidan dikimi yaptı.
Programın açılış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Nasreddin Hoca’nın deyimiyle ‘dünyanın merkezinde’ bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Nasreddin Hoca’nın filozof bir insan olduğunu aktaran Eroğlu, Nasreddin Hoca’nın bazı kıssalarını anlatarak sözlerine başladı. Nasreddin Hoca’nın Türk kültürüne katkısının büyük olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
“SİVRİHİSAR’A 51 MİLYON TL’LİK YATIRIM”
Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Sivrihisar’a birçok yatırım yaptıklarını anlatan Bakan Eroğlu, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Sivrihisar ilçesine Nasreddin Hoca Barajı’nı inşa ettik. 7 bin 800 dekar arazi modern sulama sistemiyle sulanacak. DSİ’ye talimat verdim orada hem sulama hem de balıklandırma yapılacak. Sivrihisar’a 51 milyon liralık yatırım yaptık. İnşallah yapımı devam eden diğer tesislerimiz de en kısa sürede açılacak. Bunun dışında ağaçlandırma çalışmalarımız var. İnşallah Sivrihisar’ı yemyeşil yapacağız. Nasreddin Hoca anısına 3 bin sedir fidanı dağıtacağız” dedi.
Bakan Veysel Eroğlu, Nasreddin Hoca’nın eşeğe ters binişinden esinlenip, “Aman fidanları ters dikmeyin” ifadelerini kullandı.
Bakan Eroğlu,Sivrihisar’daki programın ardından Eskişehir’de düzenlenecek olan toplu açılış törenine katılacaklarını da sözlerine ekledi.
“SİVRİHİSAR, KÜLTÜR TURİZMİNİN ÇEKİM MERKEZLERİNDEN BİRİ OLMAYA ÇOKTAN HAK KAZANMIŞ BİR ŞEHRİMİZ”
Ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ise, Nasreddin Hoca’nın Anadolu hikmetinin en önemli temsilcilerinden birisi olduğunu ifade etti. Bakan Eroğlu’nun da vurguladığı gibi Nasreddin Hoca’yı mizah figürü olarak algılamanın çok yanlış ve haksız bir değerlendirme olacağını vurgulayan Avcı, “Nasreddin Hoca, kıssalarını fıkra olarak alsak da, aslında çok katmanlı derin hikmetler içeren ve öyle okunduğunda da gerçekten bize hayatın çok farklı yönlerini açan, kapılarını açan bir hazine. Dolayısıyla Nasreddin Hoca’yı üniversitelerimizin, düşünürlerimizin, yazarlarımızın bu gözle daha derinlemesine değerlendirmelerinde büyük fayda vardır. Nasreddin Hoca’dan nerede söz açılsa ondan öğreneceğimiz bir şeyler var. Ben Belediye Başkanımız Hamit beye böyle bir etkinlik düzenlediği için, Nasreddin Hocamıza gösterdiği bu vefa için, Sivrihisar’a yaptığı katkılar için çok teşekkür ediyorum. Onun da söylediği gibi gerçekten Sivrihisar, her şeyiyle, tabiatıyla, kültürel zenginlikleriyle, vakıf eserleriyle ve insanıyla elbette kültür turizminin çekim merkezlerinden biri olmaya çoktan hak kazanmış bir şehrimiz. İnşallah önümüzdeki dönemde Sivrihisar’ımızın bütün bu özelliklerini el birliğiyle bütün Türkiye’ye ve bütün dünyaya tanıtma fırsatımız olur. Böylece Sivrihisar hak ettiği turizm cazibe merkezi olma unvanını bu vesileyle pekiştirmiş olur İnşallah” dedi.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’ya da teşekkürlerini ileten Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Gerçekten Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde ajans yönetim kurulu başkanı olarak sayın valimiz, sadece Sivrihisar’a değil, Eskişehir’in bütün ilçelerine, Eskişehir merkezde ve bütün ilçelerinde gerçekten çok kalıcı kültürel eserle imza attı. Sivrihisar da bunların arasında. Ben kendisine bu vesileyle bütün bu süreç boyunca, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği süreci boyunca devam eden süreçlerde Eskişehirimize yaptığı hizmetler için, kazandırdığı zenginlikler için, değerler için hepinizin huzurunda bir kere daha çok teşekkür ediyorum. Sözü çok fazla uzatmayacağım. Çünkü hoca muhtemelen bu kadar uzun konuşulmasını da tasvip etmezdi. Ben hepinize tekrar bu vesileyle hepinize hayırlı cumalar, hayırlı Ramazanlar diliyorum.”
Konuşmaların ardından, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü tarafından Bakan Avcı’ya minyatür takdim edildi. Bakan Eroğlu’na ise Nasreddin Hoca minyatürünü Bakan Avcı hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.